Connect with us

Iz Svijeta

Haradinaj: Naoružavanje Srbije direktna je prijetnja miru u regiji

Published

on

Bivši kosovski premijer Ramush Haradinaj izjavio je kako se Srbija trajno naoružava vojnom opremom iz Rusije i Kine, što je, kako kaže, direktna prijetnja Kosovu.

“Stalno naoružavanje Srbije vojnom opremom iz Rusije i Kine (panciri, sistemi protuzračne obrane, bespilotne letjelice itd.) direktna je prijetnja Kosovu, krhkom miru u regiji i euroatlantskoj perspektivi”, napisao je Haradinaj.

“Srbija mora zaustaviti ovo ludilo prije nego što bude kasno.”

Ruski zrakoplovi i kineski dronovi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da “Srbija drastično osnažuje vojne kapacitete iako je mala zemlja”.

“Nedovoljno smo jaki, ali smo jači nego što smo bili”, rekao je Vučić, dodavši da je Srbija naručila jedan “Pancir“.

“On je fantastičan, gađa sve leteće objekte, posebno dronove i rakete, na daljini od 80 kilometara sve vidi, teško je ometati radar, imaju raznovrsni pristup. Naši ljudi su presretni, obučavaju se”, rekao je Vučić tijekom zajedničke taktičke vježbe s bojevim gađanjem raketnih jedinica Vojske Srbije i Zračno-svemirskih snaga Ruske Federacije.

Vučić je u srpnju u niškoj vojarni “Mija Stanimirović” na pokazu deset oklopno-izviđačkih automobila BRDM 2, dobivenih od Ruske Federacije, rekao da je riječ o poklonu Rusije, te dodao da će do kraja godine doći i drugo naoružanje koje je Srbija kupila ili koje je Rusija poklonila.

Srbija je iz Rusije ranije dopremila borbene avione MiG-29, dok bi, prema sporazumu potpisanom s kineskim partnerima, Vojska Srbije trebala uskoro nabaviti šest do devet kineskih dronova namijenjenih za borbeno djelovanje na neprijateljske položaje, objekte i tehniku tipa Wing Loong II.

Vučić je tokom obilaska renoviranih prostorija Internata Vojne gimnazije u Beogradu prošle godine najavio da će Srbija imati najsnažniju “armiju” u regiji.

 

Jan Ivanjek: Trendovi usmjerenosti opremanja VS s pravom zabrinjavaju Kosovo

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari