Connect with us

Događaji

‘Harrisonovo cvijeće’ u sjećanje na sve novinare i izvjestitelje koji su izgubili živote u Domovinskom ratu jer su bili glasnici istine o brutalnoj agresiji na Hrvatsku i Vukovar!

Objavljeno

-

Domovinski pokret

Ivan Penava, predsjednik DP-a, Mario Radić, zamjenik predsjednika DP-a, Stipo Mlinarić, saborski zastupnik DP-a, Zlatko Zaoborni, istaknuti član DP-a, Antun Mateš, akademik i inicijator projekta ”Harrisonovo cvijeće”, Boris Pokos, primijenjeni umjetnik i autor spomen-ploče ”Harrisonovo cvijeće” i Stjepan Tuđman, sin prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana sudjelovali su, u središtu Vukovara, neposredno uz bistu Jean-Michel Nicoliera otkrivanju spomen-ploče „Harrisonovo cvijeće“, u sjećanje na sve novinare i izvjestitelje koji su izgubili živote u Domovinskom ratu jer su bili glasnici istine o brutalnoj agresiji na Hrvatsku i Vukovar.

”Brojni ljudi i domoljubi utkali su svoju emociju u ovaj projekt koji svjedoči o novinarima koji su poginuli i ubijeni kako bi se spriječila istina koja je u Hrvatskoj bila vrlo jasna. Danas smo bili okupljeni njima u čast jer smo pozvani čuvati uspomenu na sve njih.

Zahvaljujem inicijatorima projekta, akademiku Antunu Matešu koji je otkupio film koji prikazuje ratne strahote Vukovara “Harrisonovo cvijeće” i poklonio ga Gradu Vukovaru, autoru spomen ploče Borisu Pokosu te svima koji su dali svoj doprinos.”

Onima koji su stradali pronoseći istinu o najtežim trenutcima Vukovara i Hrvatske neka je vječna hvala i slava!

Domovinski pokret

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas