Connect with us

Politika

Hasanbegović će biti zamjenik Milorada Pupovca u saborskom Odboru za ljudska prava

Objavljeno

on

Domovinski pokret predložio je Zlatka Hasanbegovića za potpredsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Uz vijest da će Miroslav Škoro biti kandidat Domovinskog pokreta za potpredsjednika Sabora iz te su stranke objavili priopćenje o imenima njihovih favorita za buduće predsjednike saborskih odbora, od kojih je svakako najveće iznenađenje to da će DP predložiti Zlatka Hasanbegovića za potpredsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina premda se u svojoj dosadašnjoj političkoj karijeri zalagao upravo za redukciju njihovih prava.

Vodstvo tog Odbora tradicionalno pripada predstavnicima manjina i vodio ga je Milorad Pupovac.

Hasanbegovića je kontaktirao Jutarnji list i upitao ga kako će se netko tko se javno zalagao za ukidanje manjinske izborne liste, kao i ukidanje istospolnog partnerstva, sad boriti za zaštitu ljudskih prava i prava nacionalnih manjina?

Tvrdi kako je on sam inzistirao na ovom Odboru jer mora imati “nekakvu zanimaciju naredne četiri godine” te da se dvoumio između Odbora za ravnopravnost spolova i Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

“Što je tu čudno? Ja sam korifej ljudskih prava i prava nacionalnih manjina, bio i ostao. Zanima me redistribucija novca poreznih obveznika, ono što Josipović naziva etnobiznisom”, odgovorio je Hasanbegović novinarki Jutarnjeg lista.

 

Vrkljan: Miroslav Škoro potpredsjednik Sabora iz kvote Domovinskog pokreta

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari