Connect with us

Vijesti

HASANBEGOVIĆ DOBIO NAJVIŠE GLASOVA ZA PREDSJEDNIŠTVO

Objavljeno

-

Na XVII općem saboru Hrvatska demokratska zajednica birala je novo vodstvo, nakon što je nedavno opet za predsjednika izabran Tomislav Karamarko. Novi potpredsjednici stranke su Oleg Butković, Tomislav Tolušić, Ivana Maletić, Tomislav Čuljak, Darko Horvat i Josip Bilaver. Zamjenik predsjednika stranke je Milijan Brkić, piše HRT.

[ad id=”93788″]

Za članove predsjedništva izabrani Zlatko Hasanbegović, Anton Kliman, Darko Milinović, Zlatko Ževrnja, Božidar Longin, Ivan Anušić, Pero Ćosić, Josip Križanić, Žarko Tušek i Željko Turk. Najviše glasova je dobio dobio Hasanbegović (1227), a slijedi ga Milinović (1211).

Na saboru su, uz 2122 delegata s pravom glasa bili i brojni gosti, među kojima su predsjednici i visokopozicionirani predstavnici drugih stranaka Domoljubne koalicije te zagrebački gradonačelnik i predsjednik stranke BM 365 Milan Bandić, no predstavnika Mosta nije bilo.

Za poziciju šest potpredsjednika natjecalo se 14 kandidata: Domagoj Ivan Milošević, Tomislav Tolušić, Tomislav Čuljak, Anđelko Stričak, Darko Horvat, Dubravka Šuica, Ante Sanader, Oleg Butković, Božidar Kalmeta, Ivana Maletić, Miro Kovač, Josip Bilaver, Josipa Rimac i Frano Lucić.

Uz potpredsjednike, biralo se i 10 članova Predsjedništva HDZ-a, po dva člana iz svake od pet skupina županija, a za tu se dužnost natjecalo ukupno 32 kandidata.

Delegati su izabrali i članove Visokog časnog suda te predsjednika i članove Nadzornog odbora stranke.

HDZ je ovime završio unutarstranačke izbore na kojima je prije nešto više od mjesec dana kao jedini kandidat za predsjednika stranke u još jednom mandatu izravnim izborom (jedan član-jedan glas) potvrđen Tomislav Karamarko.

Na burnom saboru, između ostaloga je Karamarko optužio Most da zajedno s SDP-om pokušava srušiti sadašnju vladu i na vlast vratiti Zorana Milanovića te poručio kako neće dopustiti da njemu osobno ili HDZ-u presuđuju partijski sudovi.

Inače, na saboru su kružila minimalno tri šalabahtera među izaslanicima, a navodno ih je i znatno više. Prema informacijama Večernjeg lista, barem dvije kombinacije ljudi za potpredsjednike i predsjedništvo su dogovorili predsjednik stranke Tomislav Karamarko i glavnog tajnika stranke Milijana Brkića, a jedan šalabehter je navodno od političkog tajnika Tomislava Čuljka.

Sa “šalabahtera” koji je objavljen, u Predsjedništvo nije ušao jedino Nenad Horvatić, a umjesto njega, delegati su izabrali Križanića.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari