Pratite nas

Komentar

Hasanbegović ekskluzivno: Od Obuljen ne očekujem ništa, ostajem u Saboru, nije bitno jesam li razočaran

Objavljeno

na

Odluku mandatara Plenkovića odlučio je ispoštovati te kaže ostaje saborski zastupnik, a Hasanbegović sva ostala nagađanja odbacuje.

Informaciju da više neće obnašati dužnost ministra kulture već da tu fotelju prepušta kolegici Nini Obuljen, za dnevno.hr ekskluzivno potvrdio Zlatko Hasanbegović u čijem se glasu mogla razaznati tuga i razočaranje. No, javnosti je tu odluku predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića stojički objasnio.

-Ništa, odluka da je nisam ministar kulture je odabir mandatara.

Ja sam izabrani saborski zastupnik, na toj ću funkciji ostati i dalje kaže Hasanbegović koji odbacuje medijska nagađanja da će osnovati svoje saborske frakcije. A jednako tako žestoko demantira spekulacije pojedinih analitičara da će se kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika.

-Sigurno se neću kandidirati za gradonačelnika Zagreba, u Saboru ću zastupati one građane koji su me izabrali. Ne mogu govoriti o razočaranju, to je odabir mandatara, nije bitno kod politike jesam li ja ljudski razočaran.

Stvar je na analitičarima da procjene moj rad, ali svaki ministar smatra da je dobro obnašao svoj posao. To je trivijalno, svaki ministar misli da je dobro radio, jeste li kad čuli za ministra koji je smatrao da nije dobro obnašao svoj posao- pita se naš sugovornik koji se osvrnuo i na svoju nasljednicu Obuljen.

-Od nje ne očekujem ništa, nju treba pitati što misli raditi kada preuzme ministarstvo, a ja se ne osjećam odbačeno niti kao žrtva. Ja nisam žrtva, a politički život se nastavlja- zaključio je Hasanbegović.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Thompson: Nikakva autorska prava nisam ustupio niti me je itko kontaktirao vezano za film “Ministarstvo ljubavi”

Objavljeno

na

Objavio

Dragi prijatelji,

ponukan tvrdnjama medija i Vašim učestalim upitima, a vezano za ustupanje mojih autorskih prava za film “Ministarstvo ljubavi” redatelja Pave Marinkovića, slobodan sam priopćiti sljedeće:

Nikakva autorska prava nisam ustupio niti me je itko kontaktirao vezano za taj film.

Film o kojem je riječ osobno nisam gledao ali ako je istina da koriste moju glazbu za koju je potrebna privola mene kao autora to rade protuzakonito i na prevaru.

Marko Perković Thompson

Javor Novak o filmu „Ministarstvo ljubavi“ koji vrijeđa udovice poginulih branitelja

 

Marko Ljubić: „Ministarstvo ljubavi“ ili kako paradržava postaje – država?

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Mladen Pavković: Mara Bareza bila je – čudo od žene!

Objavljeno

na

Prije dvije godine (19. siječnja 2016.) umrla je jedna od Junakinja hrvatskog Domovinskoga rata – Marija Mara Bareza.

Bila je djelatnica koprivničkog Belupa. Pamtimo je kao veliku i požrtvovnu humanitarnu djelatnicu koja je početkom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata samo za Grad Osijek sakupila i dostavila preko 200 kamiona humanitarne pomoći!

Bilo je tu svega, uglavnom ono što je u to vrijeme najviše trebalo, od lijekova, odjeće, prehrambenih proizvoda do naoružanja. Tadašnji zapovjednik obrane Osijeka Branimir Glavaš nam priča da je gospođa Bareza jednog dana sama došla u njegov ured i ponudila pomoć. Nije, kaže, vjerovao da to ta žena može i ostvariti, jer su po Osijeku svakodnevno padale granate i svirale sirene za uzbunu.

Međutim, sa svakim konvojem došla je i ona, pa nije ni čudo što je nazivali i „dobra vila“ ovoga grada.
U svim tim njezinim velikim humanitarnim akcijama iznimnu pomoć imala je od i od Podravke i Belupa. Stoga se je sa zahvalnošću sjećaju i Koprivničanci. Jednoj obitelji umrlog branitelja sagradila je i obiteljsku kuću. Pomagala je gotovo na sve strane, pa i u podizanju spomenika hrvatskim stradalim braniteljima.

O njoj je Hrvatska radiotelevizija (HRT), pod naslovom „Mara Bareza – Koprivnička darovateljica“, snimila i dokumentarni film (režija Marijan Hodak, scenario Mladen Pavković).

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) neprestano ističe da su neopravdano zapostavljene žene koje su, poput Bareze, sudjelovale u Domovinskome ratu, tim više što je njihov doprinos iznimno veliki. Ona je zaslužila i da se jedna ulica ili trg nazove njenim imenom u Osijeku i Koprivnici, ali zasad se o tome niti ne izjašnjavaju oni koji bi trebali.

A baš Mara Bareza bila je u vrijeme rata – čudo od žene!
Ne, takve se ljude ne smije zaboraviti!

Mladen Pavković / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari