Connect with us

Politika

Hasanbegović: Kampanja se odvija u uvjetima potpune medijske dominacije i favoriziranje jednoga kandidata

Objavljeno

on

Sandra Benčić iz Možemo i Zlatko Hasanbegović iz Domovinskog pokreta sučelili su se u emisiji ‘U mreži Prvog‘ na Hrvatskom radiju.

U Zagrebu traje žestoka kampanja za gradonačelnika. Hoće li to privući ili odbiti birače od izlaska na birališta u nedjelju? Jesu li građani proteklih 10 dana mogli dobiti jasnu sliku što nudi tko od kandidata? Kako bi Zagreb trebao izgledati za 4 godine?

Sandra Benčić, platforma Možemo rekla je da je kampanja iz stožera Domovinski pokret je usmjerena na to da se plasiraju laži i da se blati pojedince koji su uključeni kampanju platforme Možemo.

– Mi svaki dan imamo konferencije za novinare u drugom zagrebačkom kvartu na određenu temu za koje smatramo da će biti ključna kada preuzmemo upravljanje Zagrebom. Svaki dan pokušavamo razgovarati o sadržaju upravljanja, međutim s druge strane ne postoji želja ni volja da se argumentirano razgovara o sadržaju, o programu za Zagreb. Gospodin Škoro je nekoliko puta predbacivao zašto vraćamo stalno priču na komunalne programe, a radi se o komunalnim problemima, o lokalnim izborima i trebali bi razgovarati o tome što muči građane ovog grada i kako to riješiti, rekla je.

Zlatko Hasanbegović, Domovinski pokret rekao je da je kampanja uobičajena i specifična u odnosu na sve kampanje u povijesti hrvatskog parlamentarizma.

– Kao što su i strani mediji primijetili odvija se u uvjetima potpune medijske dominacije i favoriziranje jednoga kandidata. S druge strane demonizira se politička platforma koja se suprotstavlja tom kandidatu i koja u gotovo nemogućim uvjetima medijske dominacije pokušava demistificirati neobaviještenoj hrvatskoj javnosti ključne činjenice o genezi i nastanku i dalekosežnim skrivenim ideološkim ciljevima, koji nemaju veze s komunalnom problematikom, a koje stoji iza platforme Možemo, rekao je.

– Sam gospodin Hasanbegović, kao i gospodin Škoro, jasno su rekli da u našem programu piše koje su naše vrijednosti. Mi smo zeleno lijeva platforma, mi se zovemo zeleno lijeva koalicija i jasno je koje vrijednosti zastupamo. Mi to nismo nikada skrivali, mi smo se tako nazvali, istaknula je Benčić.

Dodala je kako se proteklih dana kao ekskluziva predstavljaju financijski izvještaji udruga u kojima su neki pojedinci bili zaposleni.

– Ti izvještaji prikazuju se kao da je to nešto što je bilo skriveno. Radi se o financijskim izvještajima organizacija civilnih društava koji se svake godine objavljuju na web stranicama i koje svaka osoba može naći. Želi nas se dovesti u situaciju da se branimo što smo uspješno, za male plaće, iz EU fondova osigurali milijune kuna za socijalne usluge za građane i to za one usluge koje država nikad nije pružila.

– Žao mi je što gospodin Hasanbegović i gospodin Škoro žive u vremenu i žive politiku gdje je jedino bitno detektirati unutarnjeg i vanjskog neprijatelja i koristiti se metodama podmetanja. U pravu ste. Ova borba možda nije fer jer se mi borimo u 2021. s problemima koje građani imaju danas, a vi ste u 1945. sa problemima i metodama koje više nikome nisu zanimljive ni relevantne, rekla je Benčić.

Voditelj naljutio Škoru: Otkazujem gostovanje, povrijedili ste me kao osobu

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari