Connect with us

Komentar

Tomac : Hasanbegović kao persona non grata u lijevim medijima dočekan na nož

Objavljeno

-

Odabir novog ministra kulture Zlatana Hasanbegovića za direktno.hr je komentirao politički analitičar Zdravko Tomac, koji je zadovoljan tim odabirom te očekuje da zajednos cijelim ministarstvom promjeni politiku u kulturi.

[ad id=”93788″]

Tomac je naveo kako se osobno nije družio s gospodinom Hasanbegovićem, ali su zajedno nastupali u raznim emisijama te je na neki način bio na istom indeksu, poput Tomca, kod vladajućih i lijevih medija.

“Bio je persona non grata u medijima i čim su čuli da je kandidat su ga dočekali na nož i počeli su mu izvlačiti slabe točke. Očekujem od njega, a bio bi jako zadovoljan da mu zamjenik bude Dinko Ćutura, da promijene politiku u kulturi. Jer u kulturi je napravljen vrh kulturocida negiranja istine o hrvatskoj povijesti. Došlo je, kod stimuliranja i otkupa knjiga, do skandaloznog ponašanja gdje su stimulirane knjige ljevičara koje su na neki način bile anacionalne i napadale sve što je nacionalno, a knjige autora, koje su govorile istinu o hrvatskoj prošlosti, bile su diskriminirane, nisu se stimulirale”, istaknuo je Tomac.

Tomac od ministra i cijelog ministarstva očekuje da se organizira te da se izbore da se promovira istina i nacionalni interesi, odnosno, bitne nacionalne vrijednosti.

“Očekujem i velike napade na novog ministra koji su počeli dok nije ni izabran. Jedan dio napada ide zbog angažiranosti oko referenduma u braku, koji je vodila inicijativa U ime obitelji, Željke Markić. Prigovaraju mu da je bio glavni čovjek uz nju, a i da su zabranili novinarima, koji su ih napadali da ne dolaze na tiskovne konferencije, pa su zaključili ‘dobili smo ministra kulture koji će provoditi novu ideološku podjelu na mi ili oni’. Ne treb se bojati toga, uvjeren sam da će biti objektivan, ali u tome je njegov grijeh – kada budeš objektivan u korist interesa Hrvatske, oni koji su imali sinekure će gubiti svoje privilegije pa će napadati svaki potez novog ministra.

Zbog njegove žestoke borbe za istinu o Bleiburgu, križnom putu i komunističkim zločinima će ga pokušati diskriminirati, tužakati Židovima i pokušat će dobiti neke ljude da naprave probleme. Hasanbegović je mlad čovjek, znanstvenik, hrabar čovjek, ali neće moći sam nešto napraviti ako se ne naprave dubinske promjene u brojnim institucijama, odborima, tijelima koja raspolažu velikim novcima i koja su do sada na jedan nepravilan način financirala određene grupe u kulturi, posebno one poput Frljića kojima je zadatak bio borba protv svega istinski hrvatskog i nacionalnog. On je novi čovjek u politici, izabran je po načelu stručnosti i upravo zato što je povjesničar očekujem da će on dosta napraviti i početi okupljati, na drugim načelima, ljude kojima neće biti privilegija za lijeve ili desne nego samo za one koji se bore za istinu”, zaključio je Tomac.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari