Pratite nas

Komentar

Tomac : Hasanbegović kao persona non grata u lijevim medijima dočekan na nož

Objavljeno

na

Odabir novog ministra kulture Zlatana Hasanbegovića za direktno.hr je komentirao politički analitičar Zdravko Tomac, koji je zadovoljan tim odabirom te očekuje da zajednos cijelim ministarstvom promjeni politiku u kulturi.

[ad id=”93788″]

Tomac je naveo kako se osobno nije družio s gospodinom Hasanbegovićem, ali su zajedno nastupali u raznim emisijama te je na neki način bio na istom indeksu, poput Tomca, kod vladajućih i lijevih medija.

“Bio je persona non grata u medijima i čim su čuli da je kandidat su ga dočekali na nož i počeli su mu izvlačiti slabe točke. Očekujem od njega, a bio bi jako zadovoljan da mu zamjenik bude Dinko Ćutura, da promijene politiku u kulturi. Jer u kulturi je napravljen vrh kulturocida negiranja istine o hrvatskoj povijesti. Došlo je, kod stimuliranja i otkupa knjiga, do skandaloznog ponašanja gdje su stimulirane knjige ljevičara koje su na neki način bile anacionalne i napadale sve što je nacionalno, a knjige autora, koje su govorile istinu o hrvatskoj prošlosti, bile su diskriminirane, nisu se stimulirale”, istaknuo je Tomac.

Tomac od ministra i cijelog ministarstva očekuje da se organizira te da se izbore da se promovira istina i nacionalni interesi, odnosno, bitne nacionalne vrijednosti.

“Očekujem i velike napade na novog ministra koji su počeli dok nije ni izabran. Jedan dio napada ide zbog angažiranosti oko referenduma u braku, koji je vodila inicijativa U ime obitelji, Željke Markić. Prigovaraju mu da je bio glavni čovjek uz nju, a i da su zabranili novinarima, koji su ih napadali da ne dolaze na tiskovne konferencije, pa su zaključili ‘dobili smo ministra kulture koji će provoditi novu ideološku podjelu na mi ili oni’. Ne treb se bojati toga, uvjeren sam da će biti objektivan, ali u tome je njegov grijeh – kada budeš objektivan u korist interesa Hrvatske, oni koji su imali sinekure će gubiti svoje privilegije pa će napadati svaki potez novog ministra.

Zbog njegove žestoke borbe za istinu o Bleiburgu, križnom putu i komunističkim zločinima će ga pokušati diskriminirati, tužakati Židovima i pokušat će dobiti neke ljude da naprave probleme. Hasanbegović je mlad čovjek, znanstvenik, hrabar čovjek, ali neće moći sam nešto napraviti ako se ne naprave dubinske promjene u brojnim institucijama, odborima, tijelima koja raspolažu velikim novcima i koja su do sada na jedan nepravilan način financirala određene grupe u kulturi, posebno one poput Frljića kojima je zadatak bio borba protv svega istinski hrvatskog i nacionalnog. On je novi čovjek u politici, izabran je po načelu stručnosti i upravo zato što je povjesničar očekujem da će on dosta napraviti i početi okupljati, na drugim načelima, ljude kojima neće biti privilegija za lijeve ili desne nego samo za one koji se bore za istinu”, zaključio je Tomac.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željko Huljev o presudi Ercegu: Na tuđoj bi krvi ubirao poene

Objavljeno

na

Objavio

Arhiva

Općinski sud u Splitu nepravomoćno je odbio kao neosnovanu tužbu Zorana Ercega, u javnosti poznatog aktivista iz Splita koji je tužio Željka Huljeva, nekadašnjeg novinara, tražeći 60 tisuća kuna zbog povrede časti.

Općinski sud u Splitu je odlučio: Zoran Erceg bio je u službi Ratka Mladića, nije izgledao kao slučajni gost, avanturist ili osoba koja odaje strahom.

SlobodnaDalmacija je uspjeli doći i do Huljeva koji je rekao kako ga raduje da pravna država funkcionira. – Naravno, zadovoljan sam presudom ne toliko zbog sebe koliko zbog očuvanja diginiteta Domovinskog rata. Hvala časnom sudu što je pravilno i profesionalno procijenio činjenične elemente u postupku koji bi trebao biti poučan za bilo koga tko se drzne ubirati bilo kakve osobne i ine poene na tuđoj krvarini – komentirao je Huljev, piše SlobodnaDalmacija.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Mate Knezović: ‘Šeparovićeva prijetnja upućena narodu’

Objavljeno

na

Objavio

”Dobro zapamtite ovaj intervju. Sasvim je izvjesno da Miroslav Šeparović ne govori samo u svoje ime, nego i u ime struktura kojima je pripadao i pripada. Ovaj intervju je dokaz da su te strukture u ozbiljnom strahu. Baš zato trebamo ustrajati”, napisao je Mate Knezović na svom FB profilu

Mate Knezović, zagrebački odvjetnik i predsjednik Obiteljske stranke, na svom je Facebook profilu  prokomentirao intervju Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suda, objavljen u subotu u Jutarnjem listu, piše Promise.hr

Šeparović je, podsjetimo, izjavio da bi, prema njegovu mišljenju, na čelu Povjerenstva za sukob interesa –  institucije koje u Hrvatskoj koliko toliko nezavisno preispituje hrvatske političare i dijeli im packe – trebao biti predsjednik Vrhovnog suda, dakle osoba koju pomno biraju isti ti političari.

Šeparović se usprotivio najavljenoj inicijativi predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, koji je kazao da će zatražiti izmjene Ustava i povećanje ovlasti predsjednika države – kao jedine osobe koja se neposredno bira od strane hrvatskih građana.

”Načelno ću reći da je nezamislivo da bi u državi vladavine prava bilo moguće Ustav donijeti na referendumu. Možete li zamisliti situaciju u kojoj bi građani koji izlaze iz crkava, koji su obavili kupovinu na tržnicama, izašli u šetnju gradom, zaokruživali da ili ne i tako odlučili o usvajanju novog Ustava? To je nemoguće!”, kazao je Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda, za Jutarnji list.

Šeparovićeve izjave njegov je kolega – pravnik i odvjetnik Mate Knezović – nazvao prijetnjom upućenom narodu.

”Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda RH, je danas objavio hrvatskom narodu da u RH postoji politika ograničenog suvereniteta naroda. Poučio je hrvatski narod da on nema izvornu vlast, nego neke druge silnice.

Iz današnjeg intervjua YUlistu potpuno je jasno zašto su odluke Ustavnog suda usmjerene protiv dosadašnjih narodnih inicijativa (3 referenduma).

Šeparović je također najavio da će Ustavni sud spriječiti svaki pokušaj hrvatskog naroda da se ozbiljnije promijeni politički sustav i raspodjela moći. Najavio je da će u slučaju pobjede Miroslava Škore onemogućiti najavljeni referendum o promjeni Ustava, ako bi te promjene dirale u postojeću raspodjelu moći. Također će se onemogućiti donošenje novog Ustava na referendumu.

Drugim riječima javno je najavljen rat narodu ako izabere drugačiji put.

Dobro zapamtite ovaj intervju. On je javno objavljena prijetnja hrvatskom narodu da i ne pokušava nešto promijeniti.

Sasvim je izvjesno da Šeparović ne govori samo u svoje ime, nego i u ime struktura kojima je pripadao i pripada.

Ovaj intervju je dokaz da su te strukture u ozbiljnom strahu. Baš zato trebamo ustrajati”, istaknuo je odvjetnik Mate Knezović na svom Facebook profilu.

Cijeli, opširni intervju Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suda Republike Hrvatske Jutarnjem listu, možete pročitati OVDJE.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari