Connect with us

Kolumne

Karamarkov as u rukavu ili “Hasanbegović me impresionirao!”

Objavljeno

-

Kada je preuzeo devastirani HDZ isprepleten aferama ime nepoznato javnosti bilo je Milijana Brkića s obzirom da je Tomislav Karamarko kao ministar unutarnjih poslova u Sanaderovoj vladi bio jedan od najpopularnijih članova Vlade RH uz bivšeg HSS-ova ministra turizma Damira Bajsa. Osim ljudi iz obavještajnih krugova, ministarstva unutarnjih poslova  i braniteljske populacije sumnjam da je itko prije čuo za Milijan Brkića, a danas vidimo riječ je o Karamarkovom glavnom operativcu kojeg je i javnost upoznala u svijetlu HDZ-ovih izbornih pobjeda. Mnogi će reći jedan od najzaslužnijih karika u Karamarkovu HDZ-u. Nakon što smo se već svi naviknuli da je Milijan Brkić drugi čovjek HDZ-a iza Tomislava Karamarka potvrdila nam je i njegova istaknuta kandidatura za zamjenika predsjednika HDZ-a na Izbornom Saboru 28.svibnja 2016.godine.

[ad id=”93788″]

U sličnoj situaciji Tomislav Karamarko zatekao se nakon preuzimanja Vlade RH od Zorana Milanovića. Kada su gotovo svi pomislili kako je Tomislav Karamarko u kadrovskom deficitu dogodilo se imenovanje Zlatka Hasanbegovića ministrom kulture. Mnogi su analizirali rad Vlade RH sa različitih aspekata i ocjenjivali ih sa ocjenama poput dovoljan ili dobar smatrajući HDZ krivcem što Vlada RH pod vodstvom Domoljubne koalicije – Mosta nije uvjerljivija.

Piše: Sanjin BAković/Kamenjar.com

Da to nije tako svakim danom sve više potvrđuje nam Mostov “prljavi ples” što se najbolje pokazalo jučer u Saboru prilikom imenovanja Danijela Markića kada su zajedno sa oporbom preglasali HDZ na Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, a na čijem su čelu upravo oni htjeli Ranka Ostojića. Ako ćemo uzeti za primjer upravo ministra kulture Zlatka Hasanbegovića iz kvote Domoljubne koalicije tada vidimo efikasnost koja se provodi u navedenom resoru, a prisjetimo se kako su u HDZ-ovu odboru za kulturu pljuštale ostavke poput uvrijeđenih nevjesti. Uvjeren sam da nitko ne bi na ovakav način postignuo uspjeh za 100 dana i stekao simpatije građana poput Zlatka Hasanbegovića. Vrhunski je obrazovan, elokventan i pismen, odmjeren, bogatog stručnog vokabulara, inteligentan i upućen u materiju o kojoj govori, duhoviti anti-frazeolog u poplavi veleumnih stručnih sveznadara i diplomiranih frazeologa zbog kojih se bojimo upaliti TV da ne iskoče kao iz njega nekada Suzana iz Mesićeve paštete. Već nas unaprijed iritira onaj prst na usni Žarka Puhovskog kada u dubokoj meditaciji razmišlja o odgovoru na pitanje: „Koliko je sati?“.

Most bi se trebao ugledati na ministra kulture Zlatka Hasanbegovića koji je raspustio povjerenstvo za neprofitne medije, najavio smjenu Gorana Radmana i promjenu Zakona o HRT-u, a zatim ga Sabor smijenio, imenovao novu ravnateljicu Hrvatskog povijesnog muzeja, argumetirano smanjio financijska sredstva za 450.000 kn riječkom kazalištu, nakon čega najavljuje odlazak Oliver Frljić koji je služio za ideološke podjele i napade na Tomislava Karamarka i HDZ u režiji lokalnog SDP-a pod vodstvom aktualnog gradonačelnika Vojka Obersnela, umanjio financijska sredstva udruzi koja organizira gay pride u Zagrebu za 120.000 kn, izjavio da ne pristaje na financijski reket koji su sve vlade plaćale za glas i lojalnost vladajućoj većini saborskom zastupniku Furiju Radinu. Siguran sam da bi ova Vlada RH bila najbolja u povijesti da su Vlaho Orepić i Ante Šprlje provodili reforme  u vlastitim ministarstvima kao što je učinio ministar Hasanbegović. Do tada imati ćemo dojam da u Mostu ne zna lijeva što čini desna. Da ne spominjem zbrinjavanje Milanovićevih kadrova u Vladi što je najbolje prikazano kroz novi primjer Oreškovićeve ponude Draganu Lozančiću kao savjetniku u Vladi što upropaštava kredibilitet ove Vlade RH.

Stječe se dojam da sva ministarstva koja vodi HDZ su uspješna ako ćemo gledati kroz prizmu vanjskih poslova, EU fondova i regionalnog razvoja, branitelja, kulture i financija za razliku od toliko željenih od strane Mosta koji se još nisu makli dalje od slučaja “svastika” ako ne računaju pod rad opiranje prijedlozima Tomislava Karamarka. Da ne govorim da su i projekti i gospodarski program IFO instituta i dalje na čekanju. Dakle, da HDZ nema nevjernu suprugu u braku na osnovu resornih ministarstava koja predvode ministri Domoljubne koalicije ova vlast u prvih 100 dana bila bi ocijenjena s vrlo dobrim dok nas pod okriljem Mosta i samog Oreškovića građani i dalje smatraju građevinama od kojih očekuju zamah koji je u prvih 100 dana izostao. Ono što je prije godinu i pol dana bila Kolinda Grabar Kitarović danas je to ministar u Karamarkovoj vladi. Uvjeren sam da će Zlatko Hasanbegović pomesti konkurenciju za članove predsjedništva na Izbornom Saboru HDZ-a, a dođe li do novih izbora i kad bi se kandidirao ministar Zlatko Hasanbegović u nekoj od izbornih jedinica, on ne bi pobijedio, već bi pomeo konkurenciju i izborio pobjedu .

Zašto?

Jer je narod u njemu prepoznao čovjeka koji se hrabro suprotstavljao jugoslavenskom kulturnom terorizmu, jer jedini radi posao koji je obećavala njegova stranka prije izbora i jer je pritom fin, pristojan, odmjeren, ustrajan i savjestan te ga protumuslimanski lavež “antifašističkih huškača” ne smeta.

Stoga je pojava istinskog znanstvenika i intelektualca dr. Zlatka Hasanbegovića pravo osvježenje na hrvatskoj javnoj mediokritetskoj sceni. Izjave ovog ministra su samo potvrda riječi predsjednika HAZU-a Zvonka Kusića: “Hasanbegović me impresionirao!“

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari