Hasanbegović nagovijestio kako će se postaviti u pregovorima s Bandićem

1

Zlatko Hasanbegović, bivši ministar kulture, koji je uz nositeljicu Brunu Esih glavna snaga liste što s pet vijećničkih ruku drži ključeve većine u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, potvrdio je za tportal da se načelno želi dovršiti pregovore drugi tjedan, ali do tada se treba obaviti još nekoliko razgovora o nekim tehničkim stvarima.

Hasanbegović nije želio ulaziti u detalje pregovora, ali njegova lista želi potpise 26 vijećnika za to da će njihov temeljni zahtjev – promjena imena Trga maršala Tita – biti proveden.

Naravno, riječ je tek o uvjetu bez čijeg rješavanja uopće nisu željeli razgovarati sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem o suradnji.

O daljnjim zahtjevima, a u javnosti se spekuliralo o tome da Hasanbegović želi preuzeti gradski resor kulture ili vodstvo Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova.

‘Naravno da će biti neki zahtjevi koji, naravno, moraju biti usklađeni sa zakonom. Postoje i neke stvari koje ni ne mogu biti predmet pregovora, natječaji i slično’, kazao nam je Hasanbegović.

Na upit hoće li imati neke konkretne zahtjeve koji se tiču, recimo, odvoza smeća ili poboljšanja uvjeta u vrtićima, Hasanbegović odgovora da će se napraviti sporazum u kojem će se taksativno navesti sve.

No napominje da su, kao i uvijek, svi za projekte, pa tako i on.

‘Jeste li ikad čuli neku stranku u kampanji koja je protiv žičare ili rotora?’, zapitao je retorički Hasanbegović i zaključio da je kod projekta druga stvar problematična – kako ih provesti.

Hasanbegović: Značajnu ulogu u našem društvu imaju ljudi koji imaju veze s propalom jugoslavenskom komunističkom baštinom

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    I dalje imam povjerenja u tog čovjeka i u cijelu ekipu oko njega (Esih, Glasnović i t.d.), jer ne vidim ni jednu drugu vrijednost u Hrvatskoj koja bi mogla ispuniti očekivanja istinskih domoljuba, a istinskih mislim onih koji nisu kompromiseri i skloni da biraju ,,manje zlo”!!