Connect with us

Intervju

Hasanbegović o napadima iz HND-a; nikome neću plaćati reket! (VIDEO)

Objavljeno

on

HND su preuzele skupine koje ga koriste za paraideološka i parapolitička djelovanja. Optužbe za ograničavanje medijskih sloboda neutemeljene su

[ad id=”93788″]

Dr. sc. Zlatko Hasanbegović, ministar kulture RH, gostovao je u vijestima televizije Al Jazeera.

Sporne su neke reforme? Nesuglasice u Vladi?

Partneri u vlasti slažu se, predani smo ostvarivanju svog programa. Riječ je o buri u čašici vode. Sve špekulacije o mimoilaženjima neutemeljene su.

Njemački Spiegel kaže da gušite slobodu medija?

Riječ je o neutemeljenim optužbama koje nemaju utemeljenje niti u jednom postupku Vlade, niti ministara, niti mene.

Upitnim se smatraju vaši stavovi o antifašizmu?

Te optužbe neutemeljene su. Ne mogu se izvući iz mojih izjava i postupaka. To proizlazi iz oporbenog djelovanja koje se prenosi na medije. HND su preuzele skupine koje ga koriste za paraideološka i parapolitička djelovanja. Optužbe za ograničavanje medijskih sloboda neutemeljene su. Otvara se jedna potpuno nepotrebna debata u hrvatskom javnom životu.

Međunarodno okruženje? Stalno osporavanje?

To nije ugodno ozračje, no činjenica je da to mora prihvatiti svatko tko se bavi politikom. Što se tiče Zuroffa – osoba koja je negirala genocid u Srebrenici nema moralno pravo biti arbitrom.

Koji su kriteriji za vaše odluke?

Ministarstvo nije ukinulo niti jedno manjinsko glasilo. Riječ je o Editu. Ministarstvo kulture nije nadležno za financiranje manjinskih glasila. Sve bivše vlade su to plaćale, financijski reket Furiju Radinu, ja sam rekao da neću nikome plaćati financijski reket. Ovo je prekid financiranja klijentelističke mreže na račun poreznika. Ovo je reformska Vlada, ne radi se o privatnom novcu, nego o novcu poreznika.

Razmišljate li o ostavci?

Ne razmišljam o ostavci. To traže neki medijski djelatnici i djelatnici u kulture. O čemu je riječ najbolje se vidi na primjeru toga što je Predsjednica izviždana u HND-u. Slobodu izražavanja takvi žele ukinuti, kazao je Zlatko Hasanbegović.


[ad id=”93788″]

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari