Pratite nas

Komentar

Hasanbegović o uklanjanju ploče: Ovo je jedno bizarno i neprincipijelno rješenje

Objavljeno

na

Zlatko Hasanbegović osvrnuo se na uklanjanje HOS-ove ploče iz Jasenovca i poručio kako sada ispada da ploča s oznakom HOS-a može biti u bilo kojem dijelu RH, ali ne može biti na području općine Jasenovac

Zlatko Hasanbegović, jedan od čelnika stranke “Neovisni za Hrvatsku” komentirao je današnjeuklanjanje ploče HOS-a s natpisom “Za dom spremni” iz Jasenovca.

“Oni imaju pravo na tu odluku. Nisam sudjelovao niti u postavljanju te ploče niti sam sudjelovao u skidanju. Iznio sam svoje jasno načelno stajalište da ploča sa zakonitim simbolima zakonite hrvatske ratne postrojbe može biti u bilo kojem dijelu RH. Ovo je jedno bizarno i neprincipijelno rješenje po kojem, ako ga mogu tako protumačiti, ploča s oznakom HOS-a može biti u bilo kojem dijelu RH, ali ne može biti na području općine Jasenovac”, kaže Hasanbegović.

Kazao je kako može prihvatiti interpretacije koje su na tiskovnoj konferenciji iznijeli HOS-ovci prema kojima je “ovo pitanje konačno skinuto s dnevnog reda i simbol HOS-a je trajno u svom izbornom obliku trajno ozakonjen”

Upitan je li siguran da Vlada neće poduzimati nikakve daljnje poteze, Hasanbegović kaže da Vlada izbjegava bilo kakve odlučne državničke poteze.

“Ovdje se vodi politika od danas do sutra, pod parolom stabilnosti bez ikakvog dubljeg i vrijednosnog i državničkog i svjetonazorskog cilja. Po mom mišljenju Vlada nije ni trebala ništa napraviti i zapravo jasno artikuliram od prvog dana da taj slučaj zapravo niti ne postoji te da su ga nametnli politički trgovci i reketari na kojima počiva vlada gospodina Plenkovića”, kazao je Hasanbegović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Krstičević: Hrvatski vojnici će najbolje ocijeniti uspješnost moga mandata i mandata gospodina Kotromanovića

Objavljeno

na

Objavio

HRVATSKI VOJNICI ĆE NAJBOLJE OCJENITI USPJEŠNOST MOGA MANDATA I MANDATA GOSPODINA KOTROMANOVIĆA

Nisam opterećen s bivšim ministrom Kotromanovićem, možda je on sa mnom, pretpostavljam zbog karizme iz 4. gardijske brigade.
Sve što je započeo, malo što je završio, osim Migova koji su na zemlji i oduzetih prava i dostojanstva hrvatskim vojnicima.
Uvijek sam spreman s njim stati pred hrvatske branitelje, Hrvatsku vojsku i hrvatski narod pa neka oni kažu svoj sud!

 

Povijesni dan u partnerstvu SAD-a i Hrvatske: Na Plesu predstavljeni helikopteri Black Hawk

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Marijan Knezović grubo cenzuriran na HRT-u

Objavljeno

na

Objavio

Jutro sam proveo u moralnoj dilemi trebam li i koji je ispravan način za iznošenje istine budući da ona izlaže određene ljude za koje vjerujem da su uistinu dobri, ali su u lošem sustavu i nezahvalnim pozicijama, kao i emisiju koju inače pratim i volim – ili prešutjeti istinu i cenzuru, što ipak ne mogu učiniti, istina je ipak trajnija od Platona, piše Marijan Knezović

Naime, prije snimanja emisije jasno je dogovoreno kako neće biti rezanja, a osobno sam pitao koja mi je minutaža kako je ne bih prekoračio, što nisam učinio. U emisiji sam, unutar pretpostavljam nekih 15 sekundi, izrekao argumentiranu kritiku na račun premijera Plenkovića, Milorada Pupovca i MVEP-a u kontekstu odnosa prema vanjskoj politici.

U narednih 30-ak sati, sve do emitiranja emisije, bio sam izložen pritiscima, raznoraznim opravdanjima i nekim zaista urnebesnim pokušajima dobivanja mog odobrenja za izbacivanje spornih rečenica, na što ni u jednom trenutku nisam pristao.

Kritike vlasti, kao ni rečenicu da je žalosno da HRT (financiran našom milijardom kuna) nema niti jednu kameru u Središnjoj Bosni, u videu ne možete pogledati ni čuti.

Molio bih HRT da objavi cijeli razgovor jer je vjerojatno baš svakom, kad pogleda razgovor, jasno gdje i u kojem trenutku je izrezan. Vjerujem kako javnost treba čuti slučaj i rečenice koje su izrezane, inače to ne bih ni rekao i iza toga stao. Također bih molio HRT kao i svaki drugi medij da me više nikad ne pozove za gosta ako će od mojih rečenica uzimati samo ono što režimu odgovara jer se sigurno neću odazivati.

TV gostovanja ne služe za pokazivanje košulje ili frizure, već za iznošenje istine i ideja, kazao je Knezović

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari