Pratite nas

Komentar

Hasanbegović: Ova je haranga zapravo bura u čaši vode

Objavljeno

na

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović je raspustio Povjerenstvo za neprofitne medije kojemu je mandat trebao isteći u listopadu 2016. Ova odluka izazvala je buru reakcija u javnosti, a cijeli slučaj komentirao je za N1 televiziju.

[ad id=”93788″]

Hasanbegović je tijekom večeri posjetio HAZU gdje je objasnio zašto je donio ovu odluku. ”To je bura u čaši vode. To je najobičnije stručno povjerenstvo koje je završilo sa svojim radom. Temeljem njihovih savjeta donesene su odluke za financiranje neprofitnih medija za 2015. Ulazimo u novo proračunsko razdoblje i kada se donese konačna odluka o načinu i hoće li ga biti neprofitnih medija, utemeljit će se novo – ništa posebno”, kazao je reporterki N1 Hasanbegović.

U svojoj odluci ministar ne vidi ništa sporno. ”To je uobičajena tekuća odluka. Sva povjerenstva koja su završila s radom za 2015. godinu i za kojima nema pootrebe u 2016. godini će biti ukinuta. To je jedna administrativna odluka jer to tijelo nije utemeljno na zakonu nego je to ad hoc tehnička skupina za potporu”, zaključo je Hasanbegović.

Podsjetimo povjerenstvu je jednogodišnji mandat trebao trajati do listopada 2016. godine, međutim, u prvom tjednu po dolasku Hasanbegovića u Ministarstvo brzopotezno je smijenjeno Povjerenstvo odgovorno za nadzor, izvještavanje i praćenje utroška javnih sredstava u neprofitnim medijima.

Povjerenstvo je raspušteno bez revizije, bez konzultacija, dan nakon što mu se otvorenim pismom obratila Željka Markić, odnosno udruga U ime obitelji, ministar kulture Zlatko Hasanbegović razriješio je Povjerenstvo za neprofitne medije.

O ovom slučaju se tijekom dana očitovalo i Hrvatsko novinarsko društvo. ”Ako je to tako, to samo potvrđuje da je postojao jak razlog da govorimo o ovom. Ono što nismo mogli tvrditi da je učinjeno, dogodilo se”, komentirao je na konferenciji za novinare predsjednik HND-a Saša Leković. “Ili neka da ostavku ili neka ga smijeni premijer ili će se pokazati potpuno nevjerodostojnim”, poručio je.

Na ministrovu odluku o razrješenju Povjerenstva reagirala je i predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Gordana Rusak koja je za ponedjeljak je sazvala sjednicu na koju će pozvati ministra kulture Zlatka Hasanbegovića kako bi objasnio odluku o smjeni Stručnog povjerenstva za neprofitne medije. “O toj sam odluci doznala iz medija, ne znam detalje i upravo sam zato sazvala sjednicu, da ministar dođe i da razgovaramo o tome. Uvijek se zalažem za dijalog, uvjerena sam da ministru neće biti problem doći na sjednicu i objasniti nam svoje motive”, kazala je Rusak i dodala kako Odbor ne može ukinuti Hasanbegovićevu odluku, ali će nakon rasprave donijeti svoj stav.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marko Ljubić: Ivo Goldstein i dalje jaše na svom znanstvenom Šarcu, rujno vino pije…

Objavljeno

na

Objavio

Ivo Goldstein i dalje jaše na svom znanstvenom Šarcu, rujno vino pije. Pola pije, pola Šarcu daje.

Osvrćući se na predstojeću komemoraciju u Jasenovcu, a nakon javne promocije nevjerojatne izmišljotine tzv.drobilice kostiju, Goldstein tvrdi da je u Hrvatskoj nakon izbacivanja Titove biste gotovo završena ustašizacija, a pita se kakvo smo mi to društvo koje se ne može dogovoriti oko temeljnih činjenica? Njemu je činjenica – drobilica!

Pravo je pitanje – kakvo smo mi to društvo kada takvi kao on presudno utječu na formiranje svijesti i normativa, kada takve kao on financira država i štiti njihovo višegodišnje agresivno opravdavanje zločina protiv hrvatskog naroda, posve otvoreno zagovarajući povijesno pravo pobjednika rata na odmazdu nad poraženima?

Uz to, ključno je pitanje danas u Hrvatskoj – smije li hrvatski narod dopuštati da se Goldstein i slični i nakon uspostave samostalne Hrvatske osjećaju i ponašaju kao pobjednici? Od odgovora na ovo pitanje ovisi u velikoj mjeri budućnost hrvatskog naroda, komentirao je novinar i kolumnist Projekta Velebit, Marko Ljubić

 

Ivo Goldstein očito mnogo čita, a nažalost malo razumije

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Beljak objasnio zašto je izbrisao tvit o Srbiji i Vučiću

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik HSS-Krešo Beljak kazao je kako je mislio da je situacija s prosvjedima mnogo drugačija

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak podignuo je u nedjelju prašinu na Twitteru objavom potpore prosvjedu u Beogradu. ‘Gazite bandu!!! I mi ćemo uskoro, nadam se, ove skrivene Vučićeve saveznike u Zagrebu i Hrvatskoj!!’, napisao je. Zbog čega je objavu ubrzo obrisao objasnio je u emisiji Hrvatskog radija ‘Oporbeni zarez’.

‘Ja sam u biti mislio da je situacija sasvim drugačija nego što sam vrlo brzo shvatio da je. Dakle, Vučić je netko za koga ja mislim da ne može biti partner Hrvatskoj, tako da sam u jednom trenutku pomislio da se doista radi o pravoj, liberalnoj građanskoj opoziciji. No, kad sam vidio da su s druge strane još gori ultranacionalisti i, usput, saveznici s nekim našim sličnim strankama, vrlo brzo sam se predomislio’, rekao je Beljak.

 

Beljak u elementu: ‘Gazite bandu! I mi ćemo uskoro’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari