Connect with us

Politika

HASANBEGOVIĆ: Pitanje imena Trga maršala Tita nije ključno egzistencijalno pitanje, ali je preduvjet za rješavanje ključnih egzistencijalnih pitanja

Objavljeno

on

Zlatko Hasanbegović, novinarima je u Saboru obrazložio što on i Bruna Esih traže u otvorenim pismima poslanima premijeru Andreju Plenkoviću, zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i bivšem ministru vanjskih i europskih poslova, Davoru Ivi Stieru.

“Radi se o tri pisma. Jedno je upućeno gradonačelniku Bandiću i svim zastupnicima u Gradskoj skupštini te cjelokupnoj zagrebačkoj javnosti. Jedno je gospođa Esih uputila, kao predsjednica stranke Neovisni za Hrvatsku, gospodinu Plenkoviću i drugo pismo sličnog sadržaja sam uputio ja gospodinu Stieru kao politički tajnik stranke Neovisni za Hrvatsku”, rekao je Hasanbegović.

Otkrio je i povod pisanja pisama. “Povod je otklanjanje špekulacija u hrvatskoj javnosti o našem stajalištu u vezi s konstituiranjem većine u Gradskoj skupštini. Iz sva tri pisma je potpuno jasno koji su naši uvjeti za sudjelovanje u tom procesu, jasno, bezuvjetno otklanjamo svaku mogućnost referenduma o preimenovanju Trga maršala Tita i iznosimo naše uvjete s tim u vezi”, rekao je Hasanbegović.

Novinare je zanimalo koji su to uvjeti. “Dakle, pozivamo HDZ da se pridruži našem stajalištu da zajedno nastupimo prema gospodinu Bandiću i da promjena imena Trga maršala Tita bude ključni preduvjet za razgovore o načinu oblikovanja nove većine u Gradskoj skupštini”, rekao je Hasanbegović.

Ne smatra pitanje imena Trga maršala Tita efemernom temom. “Da je to efemerna tema, ona bi se riješila jednim potpisom, a očigledno da nije. Ona ima i simboličku važnost, ali i više od toga. To, naravno, nije ključno egzistencijalno pitanje, ali je preduvjet za rješavanje ključnih egzistencijalnih pitanja”, rekao je Hasanbegović, dodavši da to nije jedina stvar, ali da će to biti preduvjet za razgovore.

Esih: Ovo su preduvjeti za razgovor o skupštinskoj većini

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR