Pratite nas

Komentar

Hasanbegović: Pitanje trećeg entiteta u BiH je apstraktno

Objavljeno

na

Najveći pojedinačni projekt koji će biti sufinanciran sredstvima Europske unije s 375 milijuna eura koji za Hrvatsku predstavlja strateško povezivanje južnog dijela Dubrovačko-neretvanske županije s ostalim dijelom države naišao je na prijepore u susjednoj Bosni i Hercegovini zbog teritorijalnog pitanja.

Saborski zastupnik Kluba zastupnika Neovisni za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović za Dubrovački dnevnik komentirao je kako Hrvatska ima zakonito pravi povezati svoja dva odvojena teritorija.

– Jedan od načina za povezivanje je Pelješki most što potpuno ispravno jer se most neosporno gradi u teritorijalnim vodama Republike Hrvatske, a rasponom lukova uvažilo se i zakonito pravo Bosne i Hercegovine da ima neometan pristup otvorenom moru. To su potpuno jasne stvari – komentirao je Hasanbegović dodavši kako je ključni i strateški interes Hrvatske ubrzan nastavak gradnje autoceste koja se nalazi na Jadransko-jonskom koridoru.

– Riječ je o geopolitičkoj važnosti izgradnje autoceste s kojom se dodatno rješavaju problemi prometne izoliranosti Dubrovnika – komentirao je Hasanbegović koji je mišljenja kako je do prijepora između dvije države došlo zbog nerazjašnjenog pitanja ratifikacije sporazuma o granici.

– Nesporazumi koji su nastali su više tehničke prirode i komunikacije koja se provodila na različite načine zadnjih pet do šest godina. Uz sve to postoje kontradiktorne obavijesti je li bosanskohercegovačka strana dala suglasnost i je li uopće treba davati suglasnost zbog čega postoje različite interpretacije – dodao je Zlatko Hasanbegović.

Na pitanje o trećem entitetu u Bosni i Hercegovini Hasanbegović je kazao kako je ono “apstraktno”.

– To prvo treba reći legitimni hrvatski član predsjedništva koji se ni sam do kraja nije jasno odredio. Stvar je kompleksna kao pitanje Daytonskog sporazuma što zapravo proizlazi iz nezadovoljstva različitog koncepta što bi se trebalo mijenjati i hipotetske situacije naroda koji je nezadovoljan – zaključio je za Dubrovački dnevnik Zlatko Hasanbegović.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Predrag Peđa Mišić: Već viđen scenarij kod Pupovca sad u režiji Milakovića

Objavljeno

na

Objavio

I OPET ON TUPI

Već viđen scenarij od Pupovca sad u režiji Milakovića

Nekad sam mislio da to što priča radi da bi umanjio moć svog učitelja, međutim ne, on i dalje s 472 glasa propovjeda kao Irinej o vječnoj ugroženosti Srba, vječnom problemu.

Milakoviću koliko je Srba zaposleno, pomognuto tvojom aktivnošću.

Ne pojma ti nemaš pričaš da bi se pričalo ,zaboravih bitan detalj plaća ide,petnaestak tisuća kuna mjesečno, znaju li oni što ti dadose glas da imaš toliko

Znaju li oni da na gradskom vijeću ili ne progovoriš ni riječ, ponekad i dođeš i naravno šutiš

Tko su ti srbi o kojima pričaš i prozivaš premijera, možda jesu ugroženi, možda su im uskraćena prava ali oni Srđane žive u Srbiji.

Kakav paradoks prozivas Hrvatskog premijera da rješava prava Srba u Srbiji.

Još ovaj mandat i njima će biti jasno da si ih prevario

A što ćes onda Srđane

DUNJIN DIDA

Srđan Milaković

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Petrov o Vrdoljaku: ‘Da nije tragično, bilo bi komično’

Objavljeno

na

Objavio

Šef Mosta Božo Petrov komentirao je povratak Ivana Vrdoljaka na čelo HNS-a, kao i njegove najave 5 ključnih politika te stranke o kojima je danas govorio HNS-ovac

‘Da nije tragično, bilo bi komično. Jedina stvar koju je rekao i koja je točna je da Most noćna mora koruptivnog djelovanja. Njegove izjave su komične, no njegovo je djelovanje bilo izuzetno štetno’, kazao je Petrov, piše N1

Očekuje li da će se Vrdoljak vratiti u Vladu, upitan je.

‘Sve je moguće. Ono što je on govorio da je nemoguće, pokazalo je da je laž’, govori Petrov.

Govoreći o stanju u Mostu, odnosno o odlasku Vlahe Orepića, Petrov je ponovio da Orepiću želi sreću u političkom djelovanju te da je Most okrenut prema budućnosti. ‘O bivšima sve najbolje’, kazao je Petrov.

Na pitanje hoće li biti predsjednički kandidat – kazao je da će biti onako kako odluči Most.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari