Connect with us

Reagiranja

Hasanbegović: ‘Ponavlja se pokušaj prakse kriminalizacije hrvatskih povijesnih obilježja’

Objavljeno

-

foto HINA

“Mislim da je to jedan presedan, na ovom primjeru se ponavlja pokušaj prakse kriminalizacije hrvatskih povijesnih obilježja. To je apsurdna situacija, riječ je o obilježju koje je nakon 1990. godine neko vrijeme bilo službeno hrvatsko obilježje”, rekao je u razgovoru za N1 televiziju dr. sc. Zlatko Hasanbegović o upadu policije iz I. PP Zagreb u prostorije Neovisnih za Hrvatsku u zagrebačkoj Jurišićevoj ulici te legitimiranju Brune Esih i Tomislava Jonjića zbog hrvatske zastave s povijesnim grbom.

Dr. sc. Hasanbegović rekao je da nije bio u stranci kada je policija došla, ali da su došli po nečijoj prijavi.

Kazao je da je i danas došao policajac, bez naloga, već s pitanjem postoji li spremnost da maknu zastavu.

Dr. sc. Hasanbegović za N1 istaknuo je kako zastavu iz svojih prostorija neće micati.

“Potpuno je apsurdno i neprihvatljivo da je to moguće u Hrvatskoj 2019. godine. To je pitanje načela. Ovo je dobra prigoda da se konačno dekriminalizira hrvatska povijesna zastava kao narodno dobro”, kaže dr. sc. Hasanbegović.

“Političko-policijska represija hrvatske zastave na prostorijama NEOVISNIH ZA HRVATSKU u zagrebačkoj Jurišićevoj ulici rezultirala je poplavom istovjetnih zastava diljem Hrvatske i BiH. Sa svih strana fotografije svojih kuća i dvorišta okićenih zastavama šalju nam ljudi koji su osjetili da je trenutak istaknuti ono zbog čega ih se opet progoni i kažnjava!

Ponavlja se slika iz 1989., ponovno je na djelu „stranka opasnih namjera“! Nije li to dokaz da zapravo još nemamo hrvatske države, da nam tek predstoji borba za nju!? Vrijeme je za Hrvatsku!”, poručili su u utorak Neovisni za Hrvatsku sa svoje službene Facebook-stranice.

Policija upala u centralu NZH, legitimirali Esih i Jonjića, tražili skidanje zastave

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari