Connect with us

Reagiranja

Hasanbegović: Priča o kašnjenju potpore nakladnicima je obična mistifikacija

Objavljeno

on

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović izjavio je u subotu kako su tvrdnje da Ministarstvo kulture kasni s potporom nakladnicima obična mistifikacija i ustvrdio da nema nikakvog kašnjenja, već je riječ o iznimnoj situaciji jer je proračun donesen sa zakašnjenjem zbog konstituiranja nove Vlade.

[ad id=”93788″]

“U osnovi nema nikakvog kašnjenja, riječ je o jednoj iznimnoj situaciji. Proračun je donesen zbog izbora i konstituiranja nove Vlade s određenim zakašnjenjem. Kulturnim vijećima je istekao mandat, upravo je završena procedura izbora novih članova. Riječ je o više tisuća ugovora koji se sukcesivno potpisuju i kako se koji potpiše, novac se isplaćuje korisnicima”, rekao je Hasanbegović novinarima uoči svečane sjednice Sabora povodom obilježavanj četrvt stoljeća državnosti.

Ne vidi, kaže, razlog da se govori o iznimnom stanju tim više što su, istaknuo je, prošle godine, kada je proračun bio redovito donesen, potpore isplaćivane ovim tempom i u ovim rokovima.

“Do početka srpnja svi korisnici će dobiti ugovore, nakon toga se raspisuju novi natječaji. Mislim da je riječ o najobičnijoj mistifikaciji”, ustvrdio je.

Upitan kako komentira priopćenja u kojima ga filmaši prozivaju za nebrigu za kinematografiju, Hasanbegović je rekao da je audiovizualna djelatnost u nadležnosti Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) te da ne vidi razlog da se odgovornost za bilo što prebacuje na Ministarstvo kulture.

“Ministarstvo kulture izvršava sve svoje obveze, a određena nerealna očekivanja vezana uz potpore su ograničena proračunskim mogućnostima i u krajnjoj liniji dogovor s tim u vezi ima međuresornu pozadinu”, naglasio je. Dodao je da je upravo on kao ministar kulture inicirao dogovore s Ministarstvom turizma i Ministarstvom financija kako bi i oni na sebe preuzeli dio obveza.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari