Connect with us

Politički rentgen

HASANBEGOVIĆEV DRŽAVNIČKI POTEZ

Objavljeno

on

Nakon  definitivnog odustanka ministra Hasanbegovića od kandidature za predsjednika HDZ-a, gospodin Plenković ima širom otvorena vrata preuzeti odgovornost za stranku, a moguće i preuzeti odgovornost za budućnost Republike Hrvatske, ukoliko HDZ dobije ove izvanredne parlamentarne izbore.

[ad id=”93788″]

Bilo je za očekivati ovakvu državničku izjavu Zlatka Hasanbegovića kojom je zadržao svoj politički, moralni i svjetonazorski integritet,a ujedno je pokazao svu širinu razumijevanja unutarstranačkih gibanja i globalnih političkih odnosa u Domovini i šire.

Neprijateljima Hrvatske, kmerskim medijima, znanim i neznanim urotnicima, s ciljnika su se uklonile dvije velike mete na kojima su gradili politiku pakla, politiku razdora, politiku podjela na MI i ONI, politiku spašavanja udbaškog podzemlja i politiku spašavanja svoje zločinačke budućnosti. Tomislav Karamarko je u prisilnoj političkoj mirovini, no još je uvijek premlad kako bi stekao puni mirovinski staž. Pred njim je još dosta utakmica, u to ne treba sumnjati.

Ministar Zlatko Hasanbegović, pametno se uklonio iz fokusa „ljudožderskih“ medija i na taj način kmeri su prisiljeni mijenjati svoje predizborne taktike. Napadima na Milijana Brkića otvaraju novi front i učinit će sve da Milijan Brkić nakon Karamarka bude potpuno izoliran. Več su načeli generala Krstičevića, a gospodina Stiera čekaju škakljiva pitanja o veličanju NDH u svojoj mladosti, kada je 10.travnja slavio kao najveći hrvatski blagdan. Ako je Hasanbegović razapet zbog HOS-ove kape iz Domovinskog rata, šta tek čeka gospodina Stiera? Naslovnice novog pakla i razdora već su spremne. Ako kmeri odustanu od te moguće taktike sve će „mirisati na nju, veliku koaliciju“!

Kmeri će udariti na simbole nove Plenkovićeve politike, Brkića i Krstičevića kao simbole branitelja i na g. Stiera koji je simbol desnog HDZ-ovog krila. Gospodin Plenković mora biti svjestan da će mentalni komunisti nastaviti sa hiperprodukcijom ustaštva, mora biti svjestan da će na meti biti i pravaši i Planinićevi „crnomantijaši“, a sam će se morati prati od napada, zbog njegovog navodnog obiteljskog  udbaškog backgrounda. U tom kontekstu, bojim se, Plenkoviću ne će puno pomoći presuda udbaškim zločincima Perkoviću i Mustaču koje je danas svjedok Sindičić doveo pred ponor doživotne robije.

Prednost Plenkoviću daje snažna potpora međunarodnih faktora, ali i to može biti pila naopako s obzirom da ti isti međunarodni čimbenici bezuvjetno inzistiraju na normalizaciji odnosa Srbije i Hrvatske! Srbija je tu normalizaciju odnosa sa Hrvatskom demonstrirala upravo danas na pravi velikosrpski način. Naime, poslali su u srpski  parlament nacrt rezolucije o osudi genocida nad Srbima, Židovima i Romima koji se navodno dogodio u Hrvatskoj NDH-aziji. Na svim grobovima i jamama u kojima je navodno pobijeno na stotine tisuća srpske nejači namjeravaju staviti nova obilježja, spomenike, mauzoleje i to na čirilici! Naravno!

Politika HNS-a sa Pusičkinim đakom Vrdoljakom također bi trebala zabrinuti Plenkovića. Naime Vrdoljak je nedavno nakon HNS-ovog „team bildinga“ za N1 izjavio da se njihova politika temelji na učenju J.J Strosmaiera i Savke Dapčević Kučar. Eto, javno proklamiraju „jugoslavenštinu“ kao jedini okvir u kojemu Hrvatska može postojati. Ne moramo više pričati bajke o „regijonu“, bajke su postale istina! Zna se da je Strossmaierova narodnjačka, panslavenska politika iznjedrila „Načertanije“ Ilije Garašanina, a ovo pak besmrtnu ideju o Velikoj  Srbiji  koja danas egzistira u memorandumu „SANU 2“. Novi srpski grobovi i mauzoleji na hrtvatskom tlu nisu ništa drugo nego „zapišavanje“ teritorija za neke nove „ratove“, jer „gde je srpski grob ili srpski manastir to je srpska zemlja“!

Eto kako se vodi državna politika. Mi im otvorimo predpristupno poglavlje 23., a oni „nam ga ućeraju“, prvo sa kardinalom Stepincem, a onda nas optuže da smo genocidan narod!?

Mogući koalicijski partneri HDZ-a Bandić i Beljak, lagano, ali sigurno klize prema ljevici i nije teško pogoditi tko im može ponuditi više „para i muzike“ u ovoj nepravednoj medijskoj utakmici. Isto tako Most, Živi zid, Željka Markić i gospodin Lovrinović, bit će nagrađeni rastom rejtinga, jer baš svi atakiraju na HDZ-ovo biračko tijelo! Kada zajedno preuzmu od HDZ-ove desnice svjetonazorske i populističke politike komad po komad otkidat će od HDZ-ovog biračkog tijela, što bi moglo rezultirati neminovnim porazom Plenkovićeve politike. Postoji mogućnost da će svi ovi navedeni politički akteri stvoriti jaki „treći put“ sa zajedničkom političkom platformom, koja želi s političke scene maknuti dugogodišnji bipolarizam dvije najveće stranke.

O totalnoj mobilizaciji ljevice, najsnažnijoj u povijesti, ne treba trošiti riječi. „Proleteri svih zemalja ujedinite se“!

Koliko Hasanbegović može pomoći u aktiviranju i mobilizaciji domoljubnog elektorata koji je  trenutno u totalnoj konsternaciji ovisi o interaktivnom odnosu Plenković i Hasanbegovića i o realnoj procjeni koliko glasova mislećih  hrvatskih domoljuba Hasanbegović ima u svom političkom portfelju. Čini mi se, o tome ovisi izlaznost, o tom jezičcu na vagi ovisi moguća tijesna pobjeda ili tijesan poraz HDZ-a. O tome ovisi i medijska promidžba na slobodnim portalima, o tome ovisi aktivna mobilizacija domoljubnih novinara i komentatora volontera. Bez pametno doziranih svjetonazorskih politika, bez sinergije Karamarkove i Plenkovićeve politike, bez iskrenog zajedništva fluidno proiciranog na birače, čini mi se, HDZ bi mogao doživjeti potop teži od onoga kojega nam je priredio Sanader. Moglo bi se opet dogoditi grupno plakanje Šeksa i Plenkovića u džamiji, kakvome  smo svjedočili nakon poraza Jadranke Kosor od Milanovića!?

[ad id=”93788″]

Mogući pobjednik Plenković bit će nagrađen voditi Državu, a Plenković kao mogući  gubitnik  morati će preuzeti političku odgovornost zbog poraza, kao što ju je preuzeo Tomislav Karamarko. Ljestvica političko-moralne odgovornosti doista je podignuta jako visoko. U ovoj situaciji teško da će pomoći samo pjesma „Bože čuvaj Hrvatsku“, jer Bog čuva vjerne i odane svom kršćanskom narodu, čuva one koji su zbog vjere i naroda spremni primati udarce, spremni pošteno poginuti, bolje nego besramno vladati!

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari