Connect with us

Naši u svijetu

Hassan Rouhani novi iranski predsjednik

Objavljeno

-

[dropcap]U[/dropcap]mjereni reformista Rouhani je sve vrijeme imao uvjerljivu prednost u odnosu na ostalih pet kandidata na predsjedničkim izborima u Iranu. Gradonačelnik Teherana Muhammad Baker Ghalibaf je na drugom mjestu sa 15,18 posto glasova.

Na predsjedničkim izborima u Iranu pobijedio je Hassan Rouhani, priopćio je ministar unutarnjih poslova Mostafa Mohammad Najjar.

Na izborima je glasalo 72 posto od 50 milijuna Iranaca sa pravom glasa, a Rouhani je dobio nešto više od 50 procenata, što je dovoljno za pobjedu u prvom krugu, rekao je Najjar iranskoj državnoj televiziji, prenosi Reuters.

Umjereni reformista Rouhani je sve vrijeme imao uvjerljivu prednost u odnosu na ostalih pet kandidata na predsjedničkim izborima u Iranu. Gradonačelnik Teherana Muhammad Baker Ghalibaf je na drugom mjestu sa 15,18 posto glasova.

Svi ostali kandidati – bivši zapovjednik Revolucionarne garde Mohsen Rezai, glavni nuklearni pregovarač Irana Saed Jalil, Ali Akbar Velajati i Muhammad Garazi, imaju manje od 12 posto glasova.

Dosadašnji predsjednik Mahmoud Ahmadinejad nije se mogao kandidirati jer je na toj funkciji proveo dva uzastopna mandata, što je po ustavu maksimum na poziciji predsjednika u Iranu.

Dnevnik.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas