Connect with us

Religija i Vjera

HBK: Katolička Crkva i ove godine se odriče proračunskog novca, želimo pomoći obiteljima

Objavljeno

-

Iz Hrvatske biskupske konferencije u srijedu su priopćili kako se i ove godine katolička Crkva, na zamolbu hrvatske Vlade, odrekla dijela iznosa koji joj pripada iz državnog proračuna kako bi s iznosom od 10 milijuna kuna sudjelovala u pokrivanju dijela troškova školskog prijevoza učenika. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

[ad id=”93788″]

“I ove godine, na zamolbu Vlade RH, hrvatski su biskupi odgovorili da su spremni svotom od 10 milijuna kuna sudjelovati u pokrivanju dijela troškova školskog prijevoza učenika. Budući da se radi o međunarodnom ugovoru sama provedba ovog odricanja zahtijeva određenu proceduru koja je u tijeku.

Sukladno međunarodnom Ugovoru o gospodarskim pitanjima između Svete Stolice i Republike Hrvatske od 9. listopada 1998. Katolička Crkva u Hrvatskoj svake godine dobiva određeni iznos iz državnog proračuna.

U proteklom razdoblju u nekoliko navrata, na zamolbu Vlade RH, Katolička Crkva odrekla se određenog iznosa želeći dati svoj doprinos napose u vremenu krize. I ove godine, na zamolbu Vlade RH, hrvatski su biskupi odgovorili da su spremni svotom od 10 milijuna kuna sudjelovati u pokrivanju dijela troškova školskog prijevoza učenika. Budući da se radi o međunarodnom ugovoru sama provedba ovog odricanja zahtijeva određenu proceduru koja je u tijeku.

I ovom gestom, kao i kroz svoje razne pastoralne, obrazovne i karitativne projekte, Crkva želi pripomoći obiteljima i omogućiti djeci i mladima da imaju što dostupnije školovanje.

Tajništvo Hrvatske biskupske konferencije”

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari