Connect with us

Politika

HDSSB-u suradnja s SDP-om gotovo nemoguća

Objavljeno

on

Među strankama koje nisu dio velikih koalicija je i HDSSB. Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin otkrio je tko mu je bliži Narodna ili Domoljubna koalicija.

 [ad id=”93788″]

“Što se tiče HDSSB-a, naravno da ćemo poslije izbora biti konstruktivni kao i do sada. Ako to znači za dobrobit Slavonije, svakako da ćemo ući u suradnju, ali s obzirom na sve što se događa u lijevoj koaliciji – ta suradnja će biti prilično teška, gotovo nemoguća”, kazao je, dodajući da ipak prije konačne odluke treba vidjeti izborne rezultate, a zatim pojašnjava da su njihov problem s “narodnjacima” – obećanja HSS-u.

“Imali smo prilike vidjeti u toj trgovini da se HSS-u nudi unaprijed Ministarstvo poljoprivrede, a naš je program jasan po pitanju poljoprivrede. Imamo svog kandidata, čovjeka za kojeg smo sigurni da je najkompetentniji, doktor je poljoprivrednih znanosti. To je Željko Kraljičak. Ako oni unaprijed nude to ministarstvo, teško ćemo se dogovoriti”, kazao je Vulin.

Što se, pak, tiče novog predsjednika HDZ-a, Andreja Plenkovića, odnosno njegovog utjecaja na uspostavu postizborne suranje, kaže kako se iskreno nada da će “Plenković promijeniti neke stvari unutar HDZ-a”.

“Suradnja s HDZ-om nije nemoguća poslije parlamentarih izbora, ali vidjet ćemo kakav će odnos snaga biti”, ponavlja on. Ne otkriva da koje su to konkretne stvari na putu toj suradnji, a očekuje se da bi ih mogao riješiti Plenković.

“Neki odnosi HDZ-a i HDSSB-a nisu bili dobri, prije svega mislim da ćemo moći zajednički sjesti za stol i dogovoriti ključne stvari oko hrvatskih nacionalnih interesa te Slavonije i Baranje”, kazao je.

Ipak, nikakvih prijedloga za suradnju nije bilo ni sa jedne strane.

“Nikakvih kontakata nije bilo i HDSSB će samostalno na izbore”, kaže Vulin. Očekuje makar tri mandata, da HDSSB može imati svoj klub i imati bolji rezultat nego u studenom 2015.

Što se tiče priprema i kampanje, navodi da je njihova “najbolja kampanja – ono što su Slavonci, naši birači vidjeli i za vrijeme SDP-ove, ali i ove sada tehničke vlade”.

“Vide kako se ljudi iz drugih krajeva Hrvatske bore za svoje interese – kako se Metkovčani, Dalmatinci, Istrani i Zagrepčani bore za svoje interese i mislim da je svima u Slavoniji sada jasno da je došlo vrijeme i za nas. Vjerojam da će naši birači znati to prepoznati i glasati za Slavoniju i Baranju, za one projekte koji su nam važni”, kazao je, javlja N1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari