Connect with us

Komentar

HDZ: Bernardić ‘zaboravio’ da zbog vožnje u pijanom stanju 2016. nije podnio ostavku

Objavljeno

-

Nakon što je u nedjelju predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao da bi ministrica Žalac trebala podnijeti ostavku jer je vozila bez valjane vozačke dozvole, iz HDZ-a su ocijenili da je riječ o licemjerstvu te podsjetili Bernardića kako je „zaboravio“ da je u ožujku 2016. – kao član Predsjedništva SDP-a – uhvaćen u daleko težem nepoštivanju zakona – zatečen je za volanom vidno alkoholiziran, s čak 0,94 promila u krvi.

Pod naslovom “SDP – koji licemjeri! Bernardića za vožnju u pijanom stanju nagradili mjestom predsjednika!”, HDZ je na facebooku istaknuo kako tada Bernardiću podnošenje ostavke nije padalo na pamet.

“Nesreća se može dogoditi svakom, to je jednostavno splet nesretnih okolnosti. No u slučaju ministrice Žalac riječ je o nepoštivanju zakona RH, i njezina bi ostavka bio moralan čin! – „pravednički“ je zagrmio Davor Bernardić. Pritom je ‘zaboravio’ da je u ožujku 2016. – kao član Predsjedništva SDP-a – uhvaćen u daleko težem nepoštivanju zakona od istekle vozačke dozvole: zatečen je za volanom vidno alkoholiziran, s čak 0,94 promila u krvi! Tada mu podnošenje ostavke nije padalo na pamet.”

Štoviše, ističe HDZ, “njegov mentor Zlatko Komadina onako je šeretski odbacio mogućnost da će to naštetiti SDP-u ‘”Neće, sutra je novi dan, naravno bez pića'”), a na pitanje hoće li Bernardića kazniti, odgovorio je – Ukorit ću ga”.

Na kraju je Bernardić čak i nagrađen – napredovao je do predsjednika SDP-a! I oni imaju obraza moralizirati!?, naveo je HDZ i objavio tadašnju objavu Bernardića na facebooku u kojoj se javno ispričao što je vozio pijan.

“Nesreća se može dogoditi svakom, to je jednostavno splet nesretnih okolnosti. No, vožnja bez valjane vozačke dozvole je nepoštivanje zakona Republike Hrvatske”, kazao je Davor Bernardić i dodao da bi ministričina ostavka bila moralan čin, ali da „moral i ova Vlada ne idu u istu rečenicu.“

U priopćenju iz SDP-a navodi se da je Bernardić postavio pitanje koju poruku tim činom šalje ministrica Žalac i odgovorio protupitanjem: „Da ne moramo imati valjanu dozvolu?“

Ministrica regionlanog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije imala važeću vozačku dozvolu u trenutku kada je osobnim automobilom u subotu oko 10 sati u Vinkovcima naletjela na 10-godišnju djevojčicu, koja je neoprezno istrčala na ulicu i u nesreći zadobila teže ozljede.

(Hina)

 

Bernardića ćemo pamtiti po zahtijevanju ostavki

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas