Connect with us

HDZ BiH s još 4 stranke, članice HNS-a, potpisao koalicijski sporazum

Published

on

Na današnjoj sjednici Predsjedništva Hrvatskog Narodnog Sabora BiH dogovoreni su detalji oko potpisivanja koalicijske liste stranaka uključenih u Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH, a na sastanku su bili nazočni predstavnici svih stranaka, osim HDZ-a 1990, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

koalicija-hnsHDZ BIH, HSS, HKDU-BIH, HSP dr. Ante Starčević, HSP Herceg-Bosne su stranke koje su se prijavile za izbore, i ujedno čine i ime koalicije HNS-a BiH za listopadske izbore.

Hrvatska republikanska  stranka (HRS) podržava rad i kandidate Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, na svim razinama gdje oni kao stranka ne nastupaju. Stranke koje se formalno nisu prijavile za izbore, a dio su HNS-a BiH, podržavaju zajednički nastup HNS-a BiH, kao i dio ljudi koji su zbog neslaganja politikom HDZ 1990 izišli iz te stranke, podržavaju i sudjeluju u radu HNS-a BiH i naći će se na listama HNS-a.

Potvrđena su ranije dogovorena načela suradnje i zajedničkog nastupa na Općim izborima u BiH 2014. godine, još jednom upućen je poziv i ostalim strankama da podrže listu stranaka koalicije HNS BiH.

”Danas smo se dogovorili i da pozivamo sve one koji prepoznaju značaj Hrvatskog narodnog sabora za odnose u BiH za hrvatski narod u BiH, da podrže ovaj pristup i ove liste, pa i HDZ 1990 i sve druge stranke koje danas nisu dio HNS-a BiH a koji često vole kazati da je zajednički nastup preznačajan u ovom vremenu. Mi ih pozivamo da podrže ove liste i to je najbolji način da ostvarimo jedan kvalitetan rezultat, a i da zajedno nakon izbora činimo jednu veliku koaliciju hrvatskih stranaka”, kazao je predsjednik HDZ BiH i HNS-a Dragan Čović.

Predsjednici stranaka sutra će u 12:00 sati predati potrebnu dokumentaciju Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) BiH, te prijaviti koaliciju za Opće izbore u BiH 2014. godine.

Nakon predaje prijave koalicije HNS-a BiH za izbore, počet će razgovori o kandidatima za liste, za sve razine u BiH. /HMS/

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari