Connect with us

Reagiranja

HDZ BiH: Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a veliča ratne zločince

Objavljeno

-

Rašid Hadžović, trenutni ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a putem svoje objave na društvenoj mreži Facebook javno je istaknuo stav i dao potporu osuđenom ratnom zločincu i zapovjedniku 4. muslimanske brigade, za zločine nad Hrvatima i Srbima u Konjicu. U objavi se navodi da je general bošnjačke Armije BiH, osuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin “heroj, a ne zločinac”.

Smatramo skandaloznim i krajnje uvredljivim ovakav javni stav ministra Hadžovića kojim veliča ratne zločince, te potpunim moralnim sunovratom osobe koja je dužnosnik u izvršnoj vlasti ove županije. Osoba koja je na čelu ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta poslala je poruku da su mu stravični ratni zločini protiv Hrvata i Srba prihvatljivi i ”patriotski opravdani”.

Obzirom na potpuni izostanak suosjećanja s obiteljima žrtava nebošnjačkog stanovništva, pijeteta prema stravično ubijenim žrtvama, te hvaleći i opravdavajući ratne zločine i zločince koje svoj epilog dobivaju na Sudu BiH ističemo kako ministar Hadžović ovakvim porukama osramotio i multietničku Vladu HNŽ-a, te narušio međunacionalne odnose i povjerenje.

Ovakva osoba ne zaslužuje niti će ubuduće imati naše povjerenje.

Također držimo da izostanak primjerene reakcije nadležnih tijela i blagonaklono djelovanje međunarodne zajednice na javno veličanje ratnih zločinaca od strane bošnjačkih dužnosnika, i u slučaju izjava ministrice vanjskih polova BiH „Turković“, su ohrabrile dotičnog ministra na ovaj skandalozan čin.

HDZ BiH

Zamjenik predsjedatelja Skupštine

Tomislav Martinović

Predsjednik kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini

Đuro Prkačin

Predsjednik kluba zastupnika HDZ BiH u Skupštini

Damir Džeba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari