HDZ BiH ne odustaje od 6 milijuna KM za Mostar: Čović demantira da je novac za kupovinu zgrade njegovog kuma

  0

  MOSTAR – Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas da ova stranka neće odustati od amandmana da se u proračunu BiH osigura 6 milijuna maraka za gradnju zgrade zajedničkih institucija u Mostaru, a da je na Vijeću ministara BiH da to riješi.

  Čović je objasnio da je prije dvije godine postignut politički dogovor da se u proračunu BiH izdvoji 20 milijuna maraka za izgradnju smještaja za zajedničke institucije, i to za Banja Luku 4, Sarajevo 10 i Mostar 6 milijuna KM.

  On je istaknuo da se u međuvremenu od toga odustalo, ali da HDZ BiH ne želi odustati od 6 milijuna KM za Mostar.

  “HDZ BiH je imao samo jedan amandman na ovogodišnji prorčun, a SDP čak 82 korekcije i sve su ugrađene u proračun. proračun ne može ići bez tog amandmana”, naglasio je Čović, upitavši “kako je moguće da se opet neko poigrava sa Mostarom”.

  Čović je demantirao navode da tih šest milijuna KM ide za kupovinu zgrade njegovog kuma, dodajući da tek treba biti raspisan natječaj za izgradnju zgrade.

  Predsjednik HDZ-a BiH je na konferenciji za novinare u Mostaru naveo da će razgovori u vezi sa odlukom “Sejdić-Finci” biti nastavljeni drugog ponedjeljka u siječnju.

  Čović je dodao da je posljednji sastanak lidera u Pragu pokazao da su daleko od političke vjerodostojnosti, jer su se “neki tada čudili šta su dva mjeseca ranije potpisali u Bruxellesu”.

  U vezi sa neprovođenjem odluke “Sejdić-Finci”, ali i nerješavanjem drugih problema, lider HDZ BiH je ocijenio da je zbog toga ugled političara spušten na niži nivo.

  Upitan da li je pozivan na saslušanje u Tužiteljstvo BiH u vezi sa istragom zbog neprovođenja odluke Suda u Strasbourgu, budući da je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija izjavio da je saslušan u vezi sa tim, Čović je odgovorio da on nema saznanja da je itko od političara bio pozvan na saslušanje, te da ne bi ulazio u to za šta je saslušavan Lagumdžija.

  Komentirajući odnose s HDZ-om 1990, nakon što je ta stranka objavila da prekida sporazum sa HDZ-om BiH, on je istaknuo da su svi sporazumi na snazi, jer od lidera te stranke Martina Raguža nije dobio napismeno da je ijedan sporazum prekinut.

  Čović je najavio da će se sjednica Hrvatskog narodnog sabora /HNS/ održati 10. siječnja  kada bi Raguž trebalo da se izjasni o tome želi li graditi odnos kroz HNS.

  On je dodao da će, bez obzira na Ragužev stav, stranke HNS-a nastojati ići zajedno na izbore.

  “Odnos dva HDZ-a neće ugroziti HNS. Jednoglasno smo utvrdili da nema promjena u HNS-u. S HDZ-om 1990 želimo imati korektan odnos, ali moramo imati neki dokument”, rekao je Čović

  Srna

  facebook komentari