Connect with us

BiH

HDZ BiH predstavio kandidate za ministre i zamijenike ministara u Vijeću ministara BiH i ministre u Vladi FBiH

Objavljeno

-

U Domu HDZ-a BiH danas su predstavljena imena kandidata, za ministre i zamijenike ministara u Vijeću ministara BiH i ministre u Vladi FBiH.

Dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, uz predsjednika FBiH Marinka Čavaru i mandatara za sastav Vijeća ministara BiH, Denisa Zvizdića te potpredsjednicu HDZ-a BiH Borjanu Krišto, javnosti je predstavio kandidate za funkcije u Vijeću ministara BiH i Vladi FBiH koje su pripale HDZ-u BiH.

Kada je u pitanju Vijeće ministara BiH, kandidat za ministra financija je Vjekoslav Bevanda, za ministricu obrane kandidirana je Marina Pendeš, Ministarstvo pravosuđa Josip Grubeša.

Zamjenici u ministarstvima BiH, na mjesto zamjenika ministra vanjskih poslova predložen je Josip Brkić, za zamjenika ministra prometa i veza Predrag Kožul, za zamjenika ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mato Franjičević, a za zamjenika ministra sigurnosti Mijo Krešić.

HDZ BiH će u Vijeću ministara imati tri ministra i četiri zamjenika.

Kandidati za federalnu Vladu ispred HDZ-a BiH imenovani su, za ministricu financija Jelka Miličević, za ministra prometa Denis Lasić, za ministricu kulture i sporta Zora Dujmović, kandidat za ministra zdravstva je Vjekoslav Mandić, kandidat za ministarstvo pravosuđa je Mato Jozić i prostornog uređenja Josip Martić, čime HDZ BiH dobiva 6 ministarstva u federalnoj Vladi.

”Nadam se da smo što se tiče Vijeća ministara dali ono što smo nudili javnosti, da će mo dati najbolje predstavnike i da će mo našim djelovanjem u sklopu Vijeća ministara dobiti adekvatnu strukturu s kojom s može pokrenuti BiH na europskom putu”, rekao je predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović te dodao: ”Mislim da smo iskombinirali i iskustvo i zrelost”, rekao je dr. Čović predstavljajući kandidate na federalnoj razini dodavši kako je uvjeren da će uz ostalih deset ministara zajedno s predsjednikom Vlade Federacije odgovoriti izazovima i problemima.

Mandatar za sastav Vijeća ministara Denis Zvizdić rekao je kako će nakon ovoga imena budućih ministara biti stavljena u procedure koje predviđa zakon o Vijeću ministara i koji može potrajati i do dva tjedna.

”Što se tiče mojih kolega, riječ je o ljudima koji imaju ozbiljna znanja i vještine. Već sada možemo govoriti o ozbiljnom kapacitetu ljudi koji će biti zaduženi za ozbiljne reforme”, rekao je Zvizdić i dodao kako je zadovoljan imenima kolega.

Predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara, rekao je kako će novim imenima biti prekinuta praksa neustavnosti i nelegitimnosti federalne vlade.

”Sutra ću imati priliku imenovati vladu u skladu s Ustavom i napokon prekinuti tu  agoniju koju su građani Federacije imali a to je da su imali nelegitimnu vlast i mislim da svaki građanin treba biti sretan da ćemo napokon krenuti u rješavanje problema koji su nagomilani u protekle četiri godine radom jedne takve vlade, uvjeren sam da će mo zajedno moći napraviti jedan pozitivan iskorak i jednu novu nadu”, zaključio je predsjednik FBiH Marinko Čavara.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari