Pratite nas

BiH

HDZ BiH Uskoplje: Zaustaviti podmetanje nacionalne mržnje

Objavljeno

na

”Napadi ove vrste i pokušaji podmetanja zločina nedopustiv su udar, kako na hrvatski, tako i na druge narode i građane Bosne i Hercegovine”, naveli su.

HDZ BiH Uskoplje u svom priopćenju za javnost osudio je nedavni događaj u Uskoplju okarakterizirajući ga kao ”namjerni i sramotni pokušaji nametanja krivice za nedopustive povrede suživota dio su medijskog terora nad Hrvatima u javnom prostoru Bosne i Hercegovine, te nedopustivi udar na temeljne vrijednosti BiH”.

Kako su naveli sramotni napad na primjer suživota opovrgnut je kao djelo mržnje i nacionalne netrepeljivosti, za kojeg se ističu nadaju da će poslužiti kao primjer kojim će se zaustaviti i obeshrabriti svi daljnji pokušaji nedjela nacionalne mržnje.

”Napadi ove vrste i pokušaji podmetanja zločina nedopustiv su udar, kako na hrvatski, tako i na druge narode i građane Bosne i Hercegovine”, naveli su.

Iz ove stranke pozivaju na rasvjetljavanje događaja u Uskoplju koje će temeljitom istragom motiva i okolnosti ustanoviti počinitelja sramotnog čina, ali i one na čiji je poticaj čin izvršen. Brza reakcija istražnih organa, napominju, mora rezultirati prikladnom kaznom za počinitelje navedenog zločina protiv hrvatskog naroda.

”U cilju zaštite građana i kulture suživota, Hrvatska demokratska zajednica BiH i Hrvatski narodni sabor BiH inicirat će izmjene kaznenog zakona u članku koji se odnosi na kaznena djela nacionalne netrepeljivosti, pozivajući na oštre kazne”.

Konačno, u ime hrvatskog naroda u Uskoplju i u Bosni i Hercegovini, te u ime svih naroda i građana BiH koji zastupaju kulturu suživota, pozivaju počinitelje i one koji su danas neutemeljno izricali optužbe protiv hrvatskog naroda i njegovih predstavnika na javnu ispriku.

 

Uskoplje: Vlasnik automobila priznao da je sam pisao grafite, a lagao pred kamerama (VIDEO)

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi

Komentari