Connect with us

Reagiranja

HDZ: Bilo bi lijepo da gospoda iz posrnulog SDP-a ne gledaju tko je više dao

Objavljeno

on

Pod teretom rasula u stranci i izbacivanja članstva, u SDP-u su danas posegnuli i za iskrivljavanjem povijesti. Tako se služe izmišljotinama hvaleći se da je upravo SDP prvi pokrenuo ideju o gradnji Pelješkog mosta?!

Pelješki most će ostati trajna stečevina čitavog hrvatskog naroda, uz doprinos svih koji su težili da se ovaj cilj ostvari. Ipak, zbog SDP-ove potrebe da obmanjuju javnost, važno je podsjetiti na činjenice. Prvo pravo političko definiranje potrebe izgradnje Pelješkog mosta očitovalo se 1998.

Te godine održani su izvanredni izbori za Skupštinu Dubrovačko-neretvanske županije. Na njima je Županijski odbor HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije izradio izborni program pod nazivom “Raditi i graditi”. Najvažniji projekt izbornog programa bio je Pelješki most. Iste godine 1. listopada u Hrvatskom saboru, u ime Kluba zastupnika HDZ-a Luka Bebić izložio je potrebu izgradnje Pelješkog mosta, koji je projekt već 1999. u Saboru usvojen kao sastavni dio cestovne infrastrukture u Strategiji prometnog razvitka RH.

Po održanim, već spomenutim, izvanrednim izborima za Skupštinu DNŽ, za župana je izabran Ivan Šprlje iz SDP-a. Vrlo brzo i župan Šprlje postaje zagovornikom izgradnje Pelješkog mosta i njegov slogan za lokalne izbore 2001. godine zove se “Župan koji spaja”, aludirajući i na izgradnju mosta.

Dakle, uz svu zahvalu na potpori izgradnji Pelješkog mosta, inicijativu za njegovu izgradnju nije pokrenuo on, već ju je službeno pokrenuli Županijski odbor HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Da ne podjećamo na izjave članova SDP-ove Vlade o tome da je potrebno pristupiti provedbi projekta “Neumskog koridora” kao primjer “efikasne i kvalitetne izgradnje”. Nadalje, kao primjer lutanja SDP-ove Vlade svjedoči i planirano rješenje uvođenja trajektne linije na relaciji Komarna – Brijesta, odnosno na današnjoj lokaciji Pelješkog mosta.

Za nas u HDZ-u Pelješki most je svehrvatski projekt koji spaja, a ne koji razdvaja, primjer modernog suverenizma, koji je Vlada realizirala uz sufinanciranje s bespovratnih 357 milijuna eura iz EU-a!

Sada kada smo konačno spojili državni teritorij, bilo bi lijepo da gospoda iz posrnulog SDP-a ne gledaju tko je više dao. Dali su svi koliko su mogli. Stoga – budimo sretni, spojili smo Hrvatsku, komentirali su iz HDZ-a

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR