Connect with us

Politika

HDZ i SDP nepomirljivih stavova

Objavljeno

-

U emisiji ‘U mreži Prvog’ jutros se govorilo o pismu koje je šef HDZ-a Tomislav Karamarko poslao predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću, trebaju li dvije najveće stranke sjesti za stol i riješiti svjetonazorska pitanja, te može li se to uopće.

Gostujući u emisiji, Nenad Stazić iz SDP-a i Andrija Mikulić iz HDZ-a pokazali su koliko su daleko od puta kojim bi zajedno išli prema smanjenju podjela u društvu ili suglasju o važnim političkim i gospodarskim pitanjima. Iznosili su nepomirljiva stajališta i optuživali jedan drugoga za iznošenje neistinitih tvrdnji.

Mikulić je rekao da je Karamarko uputio pismo Milanoviću kako bi mu ponudio pokušaj postizanja konsenzusa o važnim pitanjima, kako bi zemlju zajedničkim snagama izvukli iz krize.

Stazić je odgovorio da pismo treba promatrati s obzirom na sadržaj i autora i njegovu vjerodostojnost.Odgovor je bio upravo onakav kakav je trebao biti kad se uzmu u obzir te dvije činjenice, istaknuo je Stazić. Pismo je prvo dano medijima, na djelu je očiti pokušaj manipulacije. Zašto pisati pisma, upitao je Stazić.

Uporno je naglašavao da je Sabor pravo mjesto za dijalog i kako se Karamarko samo mora pojaviti na svom radnom mjestu i imat će priliku sresti premijera Zorana Milanovića i s njim razgovarati o svemu.Stvarni motiv psima bio je pustiti crnilo i prekriti intervju dan tjedniku Globus. U njemu su izrečene silne prijetnje. Pitam se kako je dobio svoju diplomu iz povijesti. Povjesničar nema pojma o povijesti, a to neznanje temelj je njegova djelovanja, rekao je Stazić govoreći o predsjedniku HDZ-a.

Stazić je Karamarka optužio i da je organizirao dvije kolone u Vukovaru i prosvjed u Savskoj 66. Mikulić je to opovrgnuo rekavši kako narod SDP-u na tim mjestima poručuje što misli.

Mikulić je izrazio neslaganje sa svim što je Stazić izrekao. Naglasio je kako sve rečeno u intervjuu podupiru i stranka i on osobno.

I ovom prigodom vratili smo se u 1991. Mikulić je podsjetio kako je SDP 25. lipnja 1991. napustio sabornicu. Optužio je SDP da potencira podjele u društvu, kako društvenim pitanjima prikriva svoje pogrešne gospodarske poteze.

Stazić je, među ostalim, rekao i kako Hrvatsku nije bilo lako izvući iz gliba u koji ju je bacio HDZ.

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari