Connect with us

Politika

HDZ: Kampanja financirana vlastitim sredstvima, donacijama i sredstvima stranke

Objavljeno

on

HDZ je u utorak priopćio da je predsjednička kampanja njegove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović 2014. godine financirana vlastitim sredstvima kandidatkinje, prikupljenim donacijama i sredstvima stranke, koja se za te potrebe zadužila kreditom kod poslovne banke.

“Za tu prigodu otvoren je poseban račun za financiranje troškova izborne promidžbe, a cjelovito financijsko izvješće kandidatkinja je u zakonskom roku predala Državnom izbornom povjerenstvu, koje na njega nakon nadzora nije imalo primjedbi”, navodi se u priopćenju.

HDZ napominje da je popis svih donatora sadržan u cjelovitom izvješću o donacijama za predsjedničku kampanju i može se provjeriti u Državnom izbornom povjerenstvu.

Prema evidenciji, među donatorima bio je i Zdravko Mamić, koji je 18. prosinca 2014. uplatio 10.000 kuna, te isti iznos 7. siječnja 2015., o čemu su mediji već izvješćivali, kaže HDZ.

Bivša predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović odbila je u utorak kao lažne navode Nacionala da je Mamić kompenzirao njenu plaću i privatne troškove tijekom predsjedničke kampanje i ustvrdila da su svi troškovi kampanje financirani “isključivo i jedino” putem HDZ-a.

Nacional piše da se Grabar Kitarović pristala kandidirati za predsjednicu tek kada joj je Mamić kompenzirao visoku plaću koju je tada primala kao pomoćnica glavnog tajnika NATO-a.

Nacional tvrdi da ju je Mamić počeo nagovarati da se kandidira za predsjednicu na večeri u Bruxellesu, a isplate novca išle su preko Mađarske, te da joj je, osim nadoknade plaće, dao 500.000 eura za kampanju. (Hina)

Plenković: Od kad sam na čelu HDZ-a stranačke financije su 100 posto čiste

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari