Connect with us

HDZ mnogo jači od drugih hrvatskih stranaka u BiH

Objavljeno

-

[su_heading size=”21″]’Istraživanje je pokazalo kako HDZ BiH nema konkurenciju u biračkom izbornom tijelu.'[/su_heading]    

Da se danas održavaju izbori, HDZ BiH bi osvojio višestruko više glasova nego druge hrvatske strane među hrvatskim biračima, pokazalo je istraživanje koje je u lipnju proveo američki Nacionalni demokratski institut (NDI), a u ponedjeljak je predstavio dužnosnicima HDZ-a BiH u Mostaru.

ndiKako je priopćeno iz HDZ-a BiH istraživanje je NDI proveo u razdoblju od 13. do 24. lipnja na uzorku od 2.040 ispitanika iz sva tri naroda u BiH s kojima je obavljen intervju komunikacijom licem u lice.

“Istraživanje je pokazalo kako HDZ BiH nema konkurenciju u biračkom izbornom tijelu. Prema istraživanju NDI-a, HDZ BiH je višestruko bolji od ostalih stranaka mogućih konkurenata za listopadske izbore”, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH nakon što su im dužnosnici NDI-a predstavili rezultate istraživanja popularnosti stranaka.

Pri tome su iz HDZ-a BiH izrazili zadovoljstvo rezultatima urađenog istraživanja.

Istraživanja, koje je obuhvatilo i druge važne teme u bosanskohercegovačkom društvu, dužnosnicima HDZ-a BiH je predstavio NDI-jev konzultant David Dougherty.

NDI je najavio da će do održavanja izbora 12. listopada provesti još dva istraživanja o popularnosti stranaka i političara u BiH. (hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari