Pratite nas

Politika

HDZ i Most razgovarali o željama i ambicijama

Objavljeno

na

HDZ i Most održali su i petu rundu pregovora oko sastavljanja nove vlade u središnjici HDZ-a.

Govorilo smo vrlo detaljno o nadležnostima u pojedinim resorima, broju ministarstava, kao i o precizno identificiranim željama i ambicijama HDZ-a i Mosta po kojim resorima su trenutno fokusirani naši prioriteti. Današnjim razgovorima blizu smo rješenja koje će omogućiti učinkoviti, racionalnu i kvalitetnu vladu. Sutra ćemo nastaviti razgovore na sastanku na kojem bismo bili u poziciji sasvim se približiti našem cilju uspostavljanja kvalitetne suradnje HDZ-a i Mosta kao dvaju partnera buduće stabilne parlamentarne većine i buduće stabilne vlade. Cilj HDZ-a je da se do ponedjeljka dođemo s potrebnih 76 potpisa na konzultacije kod predsjednice Republike kako bismo od nje dobili mandat za sastav buduće hrvatske vlade, izjavio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Tema je bilo nekoliko, a najvažnija je bila ustrojstvo vlade. Prijedloge su iznijele obje strane. S prijedlozima će proći kroz tijela stranaka do sutra u 15 sati, kada se nastavljaju pregovori. Nadam se da će se na kraju postići dogovor. Realno je očekivati razrješenje u nekoliko dana, rekao je čelni čovjek Mosta Božo Petrov.

Bilo kakve informacije i imena u ministarstvima nisu htjeli iznijeti. O tome će nakon potpunog dogovora.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je danas kako vjeruje da pregovori s Mostom idu prema finalizaciji te da će na konzultacijama kod predsjednice imati dovoljan broj potpisa, a na konstituirajućoj sjednici Sabora 14. listopada i novu vladu. Goran Marić, koji ocjenjuje da će današnji sastanak kratko trajati. “Nastavljaju se pregovori, sve ide u dobrom smjeru”, izjavio je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Politika

Glasnović: Srbija je u stalnoj obavještajnoj ofanzivi protiv Hrvatske. Kada ćemo to shvatiti?

Objavljeno

na

Objavio

I današnja sjednica Sabora počela je stankama – zatražilo ih je čak osam klubova.

Željko Glasnović (nezavisni) rekao je kako Hrvatsku non stop netko gura na gudure Balkana.

“Tko kreira našu percepciju u inozemstvu? Srbija je u stalnoj obavještajnoj ofanzivi protiv Hrvatske. Kada ćemo to shvatiti? Velikosrpski imperijalisti financiraju Kusturičin film o Jasenovcu. Hrvatska vlada plaća falsificiranje broja žrtava u Jasenovcu”, kaže Glasnović.

Tvrdi kako jedna petina stanovništva živi pod jednopartijskim sistemima.

“To nije passe tema kako je neki žele prikazati. Ako ovako nastavimo slobodno nam povijest mogu pisati Stipe Mesić i Edo Majka”, rekao je Glasnović.

 

Željko Glasnović ‘raspalio’ po skojevcima i komunistima (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Željko Glasnović ‘raspalio’ po skojevcima i komunistima (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski sabor nastavlja sjednicu raspravom o prijedlogu zakona o upravljaju državnom imovinom koji je, ističe ministar državne imovine Goran Marić, u prvom redu usmjeren na zaštitu i aktivaciju državne imovine u svrhu poticanja gospodarske aktivnosti i zaposlenosti.

Riječ je o 330 bivših vojarni na 50 milijuna četvornih metara zemljišta, 3.470 građevinskih zemljišta ukupne površine 429 milijuna četvornih metara, 3.860 poslovnih prostora, od kojih je 930 praznih, a 210 bespravno korištenih, 80 kampova, više tisuća stanova, garaža i dr., ističe ministar Goran Marić.

Željko Glasnović je replicirao ministru Mariću. “Kad ćemo postavljati prava pitanja, to je prvo pitanje. Mi smo kao Gvatemala samo imamo više televizija u boji.

Tko je posvojio društveno vlasništvo? Neki ovdje sjede koji su maznuli. Koliko su maznuli sindikati, skojevci? Jedan ovdje sjedi, a ima 13 stanova u Zagrebu. Veliki je borac za ljudska prava. I kada ćemo na kraju reći da je uzrok svega toga kriminalna organizacija nazvana KPH”, rekao je Glasnović.

 

Željko Glasnović ‘začepio usta’ prevladavajućim medijima! (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari