Connect with us

Politika

HDZ neće uzimati donacije od tvrtki koje su dobivale pomoć

Objavljeno

-

Glavni tajnik i voditelj izbornog stožera HDZ-a Gordan Jandroković objavio je danas kako HDZ neće uzimati donacije od tvrtki koje su dobivale pomoć u sklopu mjera zbog epidemije koronavirusa.

Naveo je kako će se većinom financirati iz sredstava koje imaju i koje su prikupljali svih ovih mjeseci i godina, uz manji broj donacija.

– Želim odmah naglasiti, ta informacija se već pojavila u medijima, a ja ću je sada potvrditi – uputio sam naputak na teren da ne želimo i nećemo uzimati donacije od tvrtki koje su bile obuhvaćene mjerama oko Covida-19, rekao je Jandroković, dodajući da to ne bi bilo korektno.

Izrazio je želju da kampanja bude korektna i usmjerena u budućnost, da se u prvom redu razgovara o programima i o tome što koja opcija nudi građanima, da bude što manje neistina i difamacija.

– U fokusu našeg programa je sigurnost. Smatramo da je vrijeme u kojem živimo i ono koje je pred nama vrijeme velikih izazova i da će ključna stvar biti upravo sigurnost, poručio je Jandroković.

Vrijeme koje dolazi traži odgovorne i ozbiljne političare te dokazane ljude s velikim iskustvom, dodao je.

– Cilj HDZ-a je pobjeda, želimo ostvariti najveći broj mandata od svih političkih opcija i nakon toga, ovisno i okolnostima i rezultatu, formirati parlamentarnu većinu i imati novu vladu, čvrsto vjerujemo, na čelu s predsjednikom HDZ-a, gospodinom Andrejem Plenkovićem, rekao je Jandroković.

Jandroković je rekao da će, ako ostvare relativnu pobjedu, razgovarati s onim političkim opcijama koje će ući u Sabor. Kriterij je, naveo je, da ta opcija ima adekvatnu političku snagu, odnosno broj mandata, da je svjetonazorski i programski kompatibilna, te da su ljudi koji je predstavljaju spremni preuzeti odgovornost za upravljanje Hrvatskom (pri čemu se kritički osvrnuo na raniju suradnju HDZ-a s Mostom).

Komentirajući održavanje izbora u kontekstu epidemiološke situacije rekao je da je zabilježen porast broja zaraženih u nekim susjednim zemljama, dok su novozaraženi u Hrvatskoj uglavnom povezani s BiH.

– Dobro je, još se jednom sada vidi, da smo se odlučili da idemo na izbore ovako ranije jer su trendovi takvi da je moguće da ćemo, kako kažu stručnjaci, imati drugi val epidemije, rekao je Jandroković. Dodao je da neće biti velikih masovnih skupova.

Jandroković se natječe u drugoj izbornoj jedinici, u kojoj su i Miroslav Škoro i Nino Raspudić. Poručio je da je potpuno miran i da u toj izbornoj jedinici HDZ ima veliku potporu. SDP i partnere nazvao je velikom i nezgrapnom koalicijom koja u toj jedinici sadrži šest opcija.

– Zadnji put je bilo šest mandata, to je naš cilj ponovno, rekao je.

Na pitanje o izjavi Miroslava Škore da bi se silovana žena o pobačaju trebala konzultirati s obitelji rekao je da mu to nije normalno, piše HRT.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari