Connect with us

Reagiranja

HDZ o HRT-u: Cenzurom našeg odgovora pokazali su svoju pristranost

Objavljeno

-

Hrvatska demokratska zajednica uputila je priopćenje medijima u kojem ističe da HRT služi jednoj političkoj partiji, te da za izjave Zorana Milanovića puštaju u središnjim informativnim emisijama a za odgovor HDZ-a nema mjesta u programu. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

[ad id=”68099″]

“Nakon što je u nedjelju 14. veljače, u programu Hrvatske televizije Zoran Milanović optužio HDZ da vrši pritisak na medije i ugrožava slobode izražavanja, odgovorili smo priopćenjem. Priopćenje su, sukladno demokratskoj praksi objavili svi relevantni portali i tiskovine, ali HTV ga je odbio objaviti. Umjesto da služi svima i da bude servis svih društvenih interesnih grupa, Hrvatska radio-televizija odlučila je biti na usluzi samo jednoj političkoj partiji. Dok se izjava Zorana Milanovića tonom i slikom pušta u središnjim informativnim emisijama HRT-a, istovremeno za odgovor kojeg upućuje HDZ nema mjesta u programu.

HDZ je najveća stranka u Hrvatskoj, pa slijedom toga izražava političke interese najvećeg dijela hrvatskih građana. Članovi HDZ-a plaćaju TV pretplatu kao i svi ostali građani, stoga ne vidimo ni jedan razlog zašto urednici HRT-a nisu objavili naše priopćenje čiji je jedini cilj bio demantirati Milanovićeve optužbe i iznijeti istinu. Ukoliko su smatrali da nešto u njemu činjenično nije utemeljeno, mogli su ga objaviti pa nakon toga komentirati sve ono što smatraju spornim. Međutim, ovom cenzurom njihova pristranost i neprofesionalizam otišli su toliko daleko da sasvim ogoljuju njihovu naklonost jednoj političkoj opciji, istoj onoj koju su vjerno služili protekle četiri godine. To je politička opcija koja je promjenom zakona o HRT-u na položaje dovela sadašnje vodstvo i omogućila mu da za samo 5 dana u staljinističkoj čistki smjene 40 urednika neistomišljenika”, navode u priopćenju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari