Connect with us

Hrvatska

HDZ obilježio 29. godišnjicu agresije na Karlovac

Objavljeno

-

Foto: kaportal.net.hr

Na Turnju, najteže nastradalom dijelu Karlovca u Domovinskom ratu, u nedjelju je vodstvo županijske i gradske organizacija HDZ-a i Zajednice branitelja HDZ obilježilo 29. obljetnicu napada na grad Karlovac.

Predsjednici Županijske organizacije Nada Murganić, karlovačke Gradske organizacije Ivica Horvat i Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” Tihomirom Mamić zapalili su svijeće kod spomenika poginulih branitelja i kratkim se govorima zahvalili svima koji su život položili za slobodu Hrvatske.

Murganić se prisjetila da su 4. listopada 1991. na Karlovac pale prve granate velikosrpskog agresora, ali da se zahvaljujući braniteljima nisu ostvarile njihove aspiracije, te danas živimo u slobodnoj državi.

“Ostavili su ovdje branitelji svoje živote i svoje zdravlje, ali ponosni smo jer su obranili Karlovac, a ovdje na Turnju se tada branio i Zagreb i cijela naša domovina”, rekla je Murganić, prisjetivši se i mnoštva sugrađana koji su tada ostali bez svojih domova i morali se raseliti.

Za obilježavanje 4. listopada Ivica Horvat je rekao da HDZ, kao vodeća politička stranka, svake godine na ovaj datum odaje zahvalnost svima koji su se žrtvovali za slobodnu Hrvatsku i mir koji je najvrijedniji.

U ime Zajednice branitelja Mamić je rekao da se na Turnju prisjećamo ratnih stradanja i zbivanja od prije 29 godina kada je agresor počeo napad na Karlovac i okolicu. Mnogi hrvatski branitelji i civilno stanovništvo koji su stradali zaslužuju počast jer su svojim životima platili slobodu Karlovca i Republike Hrvatske, rekao je.

“Nama živima ostaje uspomena na te dane i obaveza da se sjećamo njihove žrtve i da gradimo bolju i prosperitetniju Hrvatsku na temeljima koje su oni ostavili”, zaključio je Mamić. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas