Connect with us

Politika

HDZ: Oporba je shvatila da si je prošlog petka zabila autogol te se danas pojavila u Saboru

Objavljeno

on

OBNOVA, IGP i NRS!

Oporba je shvatila da si je prošlog petka zabila autogol te se danas pojavila u Saboru RH. Stoga su napokon i mogle biti donesene 3 važne odluke na dobrobit Hrvatske i njenih građana.

1) Sa 113 glasova ZA (3 protiv, 25 suzdržanih) usvojene su izmjene Zakona o obnovi, kojima se njegova primjena proširuje na Sisak, Banovinu & ostala područja koja su nastradala u potresu 29. prosinca. Država će, zahvaljujući HDZ-ovu amandmanu, u stopostotnom iznosu osigurati financiranje obnove svih oštećenih nekretnina.

Ivan Celjak: Svi mi koji smo radili na amandmanu i Vlada RH koja ga je prihvatila dali smo svoj doprinos i omogućili 100% obnovu. Doprinos nipošto nisu dale pojedinke koje su neukusne plakate za svoju izbornu kampanju u Sisku htjele platiti novcem unesrećenih sugrađana.

2) Sa 141 rukom ZA (jednoglasno) proglašen je Isključivi gospodarski pojas, kojim Hrvatska dobiva dodatne mogućnosti korištenja resursa na Jadranu i proširuje morsko područje na kojem će ostvarivati svoja suverena prava.

3) 77 zastupnika dalo je glas za Nacionalnu razvojnu strategiju Hrvatske do 2030. godine. 2 su bila suzdržana, a destruktivna oporba – koja je imala čak 38 replika na NRS, ali nije podnijela nijedan amandman na taj dokument – uspjela je prikupiti samo 59 ruku protiv. Dakle, 16 manje nego što ih broji.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari