Pratite nas

Reagiranja

HDZ-ov glas iz Istre protiv Istanbulske konvencije

Objavljeno

na

Stožer HDZ-ovih organizacija, njih 15, te članova protivnih ratifikaciji Istanbulske konvencije iz Čakavske kuće u Žminju uputili su proglas javnosti i apel saborskim zastupnicima HDZ-a da glasuju protiv.

Uz njih je, prema priopćenju HDZ-a, i desetak članova županijskog rukovodstva koji su glasovanjem iskazali negativan stav prema ratifikaciji.

Proglas unutar-hadezeovske Inicijative protivne prihvaćanju Istanbulske konvencije donosimo u cijelosti:

1. U komunikaciji s našim članstvom, spoznali smo da je ono u velikoj većini protivno političkom stavu našeg vodstva, i odlukama središnjih političkih tijela, u pogledu usvajanja ‘Istanbulska konvencija’ u hrvatskom Saboru.

2. Mi, nas više od polovice predsjednika općinskih i gradskih organizacija i članova županijskog Odbora, uvažavamo i dijelim takvo političko i svjetonazorsko opredjeljenje naših članova, birača i simpatizera, i smatramo da glas PROTIV, zapravo znači glas ZA očuvanje onih vrijednosti koje su nerazdvojni dio našeg civilizacijskog, kršćanski i nacionalnog identiteta.

3. Na tragu takvog opredjeljenja, solidarni smo sa svim onim kretanjima i političkim usmjerenjima u Hrvatskoj, koja idu putem domoljubnog, hrvatskog i kršćanskog oplemenjivanja našeg društva, a nasuprot raznim drugim, nama stranim, stremljenjima, koja nisu, niti u kulturi, niti u tradiciji, niti u moralnom habitusu našeg naroda i zajednice. Zato podržavamo sve javne skupove u Hrvatskoj koji su se održali, ili će se održati, protivne slovu i duhu «Istambulske konvenciji», te dižemo glas protiv unutarstranačkog političkom diktatu, kao i protiv «mentalnog nasilja» produciranog od strane domaće i europske, pseudo lijeve i liberalne, rodne ideologije i elite.

4. Izražavamo žaljenje i protest zbog toga što stranački vrh HDZ-a nije ponudio demokratske i objektivne instrumente da se ispita politička volja članstva, u svezi s ovim pitanjem, pa i da se osigura referendumska mogućnost izjašnjavanja za sve hrvatske građane.

5. Već duže, svjedočimo političkom neuvažavanju stranačke baze od strane viših i središnjih državnih i stranačkih tijela, i to na svim razinama. U tome nije iznimka ni vodstvo istarskog HDZ-a, koje u dva navrata nije uvažilo demokratsko izjašnjavanje članova ŽO-a – protiv Istanbulske konvencije.

6. Zaključno, nametanje ratifikacije Istanbulske konvencije je i nepotrebno s obzirom da su jasne demokršćanske vrijednosti na kojima počiva HDZ, a one daju upravo ženi, djeci i obitelji uzvišen i blagoslovljen značaj, protivan svakom ovozemaljskom nasilju, navodi se u priopćenju Žminjske inicijative.

kamenjar.com

dr. Mario Sošić i Ratko Jeromela

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

I što ćemo sad – ako ne budemo mogli u Srbiju!?

Objavljeno

na

Objavio

Naježio sam se. Od kad sam čuo da će nekima od nas Hrvata biti zabranjen odlazak u Srbiju.

A kako i ne bih, kad sam svjestan koliki bi to gubitak bio. S koje god strane okreneš, otuda nam je uvijek dolazilo nešto „pozitivno“ – počevši od „Srbobrana“ i Khuenovih Srba, preko terora pod žezlom Karađorđevića, do tiranije u okviru „samoupravnog socijalizma“ i posljednjeg krvavog pira kojega nam je komunističko-četnička bratija u savezu upriličila 90-ih godina prošlog stoljeća.

Mi Hrvati ostali bi „uskraćeni“ i u pogledu kulture. Ne bi imali s kime voditi žučne rasprave o tomu „čija je dubrovačka književnost“, gdje se rodio i tko je bio Ivo Andrić, iz kojega dijela Srbije potječu preci Nikole Tesle itd., itd. A dosadno bi nam bilo bez tih rasprava, što jest jest.
I kud bi na ljetovanje?

Morali bi se odreći navike odlazaka u Vrnjačku, Matarušku i ostale banje, ne bismo više mogli u Leskovac na pljeskavicu, u Čačak na „šljivu“, do Skadarlije na cugu, u Guču na Dragačevske trubače, a koliko bi nam tek nedostajale „zvezde Granda“ i njihov turbofolk (Dara Bubamara, Mica Trofrtaljka, Maca Diskrecija, Atina Ferari…i još vagon takvih)!? Pa proročice i proroci! Što bi i kako bi bez njih – bez „vidovitog Milana“, Kleopatre, Nere itd., itd. (i njih je na vagone)!?

Vodi li tko od naših političara računa o ovome? Kako ćemo održati mentalno zdravlje nacije ako budemo lišeni takvih „civilizacijskih“ dosega?

Da nije Srbije i njihove „konstruktivne“ i „dobrosusjedske politike“ prema nama, mi ne bismo znali da su nas oni „oslobodili“ – i to barem 2-3 puta u zadnjih 100 godina (i ne samo nas, nego i sve druge južne Slavene!), da smo „nastali“ od njih (kao svi drugi narodi na svijetu – samo malo kasnije). Da nije Srbije i njezine „mirotvorne“ orijentacije, ne bismo se (možda) morali naoružavati ovim tempom, da nije Srbije (takve kakva jeste), teško da bismo imali Milorada Pupovca i Novosti – što bi tek bila katastrofa, da nije…

Da nije Srbije, mi bi morali sami voditi svoju brigu, a ovako imamo susjede koji budno paze na svaki naš pokret i „odgajaju“ nas. Da nije Srbije imali bismo mnogo manje mafije i kriminala u Hrvatskoj – što bi se negativno odrazilo na strukturu i broj zaposlenih u policiji, tajnim službama i sudstvu…Da nije Srbije, mi bismo već zaboravili rani srednji vijek, Kosovski boj, Balkanske ratove i Solunsku epopeju, četnike, Dražu, o Drugom svjetskom ratu da i ne govorimo, a možda bi čak bili uskraćeni i za pojavu takvih „državnika“ i „veličina“ kao što su Milošević, Karadžić, Martić, Dačić, Vulin, Šešelj i Nikolić.

Pa sad nek svatko od nas Hrvata zrelo razmisli, a naročito ministri Medved i Krstičević (koji su čini se prvi na tapetu kao kandidati za zabranu ulaska u Srbiju) i dobro odvagne, kakvu ćemo štetu pretrpjeti!

Nema nama bez naših susjeda!

Ponekad mi dođe žao što nisam neka uvažena persona, pa da se kao Hrvat javno i dobrovoljno odreknem te „blagodati“ odlaska u Srbiju i to za vjeke vjekova, u svoje osobno ali i u ime svojih potomaka!

Zlatko Pinter

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Reagiranje ministra Krstičevića na odluku Vlade Republike Srbije (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević povodom odluke Vlade Republike Srbije, izjavio je danas 26. travnja 2018. na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman”:

“Ja i ministar Vulin, mi smo dva različita svijeta. Ja sam fokusiran na razvoj i na jačanje Hrvatske vojske, na jačanje sustava domovinske sigurnosti kao interes Republike Hrvatske. U svom poslu vodim se uvijek vrijednostima, odgovornošću i ono što je najbitnije, nikad ne činim nekome drugome nešto što ne bih želio da netko drugi čini meni.

Takav sam bio i u Domovinskom ratu i nakon prisilnog umirovljenja i rada u privatnom sektoru i danas kao ministar obrane Republike Hrvatske.

Naša odluka, odluka države, je bila opravdana. To je bio naš odgovor na provokacije od strane gospodina Vulina i to bi napravila svaka suvremena, moderna država, koja vodi računa o svom suverenitetu, dostojanstvu i o nacionalnim interesima.

Ja nisam nikada nikoga vrijeđao. Nisam rekao nešto što nije istina, nisam odlazio u Srbiju niti nešto loše govorio, međutim, ova odluka je neopravdana, ovo je odluka Vlade Republike Srbije i ja se s tom odlukom mogu nositi.

Ova odluka više govori o njima.

Možda je razlog ove odluke moje sudjelovanje u Domovinskom ratu, možda što sam bio zapovjednik 4. gardijske brigade, može biti puno razloga.

Ja sam uvijek za suradnju, znate da i danas Hrvatska vojska puno surađuje sa svima, s našim partnerom SAD-om, Velikom Britanijom, Izraelom.

Potrebna nam je suradnja, surađujemo s našim susjednim državama i uvijek Hrvatska želi suradnju, dijalog, fokusiranost na budućnost i to je ta Hrvatska, članica NATO-a, članica Europske unije, koja je usmjerena na budućnost, to je ozbiljna, moderna država koju imamo“.

(MORH)

Diplomatski rat: Srbija ministra Krstičevića proglasila personom non grata

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati