Connect with us

Politika

HDZ-ov Ivan Celjak vjerojatni novi sisačko-moslavački župan

Objavljeno

-

(Hina)

HDZ-ov kandidat za sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak vjerojatni je pobjednik u prvom krugu izbora, jer je, prema rezultatima s obrađenih 78,29 posto biračkih mjesta, osvojio 55,85 posto glasova, podatci su Državnog izbornog povjerenstva od 23,15 sata.

Celjak, koji je kandidat koalicije HDZ, HSLS, HSS, HSP, HKS, HNS, HSU zahvaliti je svim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije koji su iskoristili svoje biračko pravo.

“Posebno zahvaljujem onima koji su prepoznali naš rad, novu energiju, nove modele i načine rada i naš program. Hvala i političkim protukandidatima na relativno korektnoj kampanji i pozivam ih da svi zajednički radimo za boljitak naše županije”, izjavio je Ivan Celjak.

Istaknuo je kako mu je na prvom mjestu obnova, uz gospodarski rast i razvoj, te završetak infrastrukturnih projekata. “Tek sada nas očekuje pravi posao”, rekao je Celjak.

Jedini protukandidat, koji se Celjaku djelomično približio, nezavisni je kandidat Daniel Berdais, uz potporu SDP-a i još nekoliko manjih stranaka, s osvojenih 26,17 posto.

U drugi krug za gradonačelnicu Siska SDP-ova Ikić Baniček i HDZ-ova Josić

Izbor sisačke gradonačelnice riješit će se u drugom krugu izbora, između dosadašnje gradonačelnice Kristine Ikić Baniček (SDP), koja je, prema podatcima s 79,71 posto biračkih mjesta, osvojila 37,94 posto glasova.

Ima malu prednost ispred HDZ-ove Željke Josić, koja je prema dosadašnjim podatcima osvojila 34,29 posto glasova.

Ikićek Baniček je rekla kako joj je drago da je unatoč svih nedaća veliki broj Siščana iskoristio svoje biračko pravo “Još slijedeća dva tjedna očekujem nastavak kampanje, kako bismo mobilizirali sve birače, kako bi mi omogućili da nastavimo dalje, da obnovimo Sisak i da ovdje zadržimo mlade”, poručila je.

Njena protukandidatkinja Željka Josić je konstatirala kako su Sisčani iskazali volju za promjenama.

“Drago mi je da su sugrađani prepoznali nas, našu listu i mene kao kandidatkinju. Mi smo pokazali da imamo kvalitetan program, došli smo do svojih birača i vjerujem da možemo predstaviti Sisak u jednom novom ruhu i da grad ima budućnost”, rekla je Josić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas