Connect with us

Vijesti

HDZ-ov Ivan Radić uvjerljivo vodi u Osijeku, Mlinarević drugi

Objavljeno

on

Ivan Radić/fb

HDZ-ov Ivan Radić, prema očekivanjima, uvjerljivo vodi u utrci za gradonačelnika Osijeka.

Prema izlaznim anketama koje su objavili Nova TV i HRT, glas mu je dalo 41,45 posto Osječana koji su izašli na izbore, što je i više nego dvostruko više od prvog pratitelja Berislava Mlinarevića, kandidata Domovinskog pokreta i Mosta, koji je sa 19,25 posto glasova u blagoj prednosti u odnosu na SDP-ovog Gorana Kušeca koji je dobio 16,62 posto.

Iza njih smjestili su se Vladimir Šišljagić (Snaga SiB) sa 8,29 posto, HNS-ov Vladimir Ham 5,54 posto, Katarina Kruhonja (Možemo!) sa 4 posto te nezavisni Miroslav Vanek sa 2,63 posto. Radić, koji je na dobrom putu da postane prvi HDZ-ovac na čelu Osijeku, nije krio zadovoljstvo rezultatima izlaznih anketa.

– Osjećam se super, energično. Zahvaljujem svim biračima koji su izašli i pozivam ih da u što većem broju izađu i u drugom krugu i biraju tim koji može donijeti promjene koje su Osijeku potrebne i koji može napraviti od njega pravu slavonsku metropolu.

Ovo je izvrstan rezultat, iznad svih očekivanja i anketa. Prezadovoljni smo, ali nismo euforični, nego nastavljamo raditi i u sljedeća dva tjedna – rekao je Radić, a zadovoljan je bio i Mlinarević kojemu se smiješi drugi krug, no sa velikim zaostatkom, prenosi Jutarnji List.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari