Pratite nas

Gluposti

HDZ-ovac podnio ostavku zbog fotografije u majici s natpisom ‘Za dom’

Objavljeno

na

Zbog fotografije predsjednika Savjeta mladih Bjelovara u majici sa ‘spornim’ natpisom, Forum mladih SDP-a najavio je da će izvijestiti nadležene institucije, a pozvali su i gradonačelnika Bjelovara da se očituje o ovome.

Mladi bjelovarski HDZ-ovac Mateo Horvat podnio je ostavku na mjesto predsjednika Savjeta mladih Grada Bjelovara nakon što se na Facebooku pojavila fotografija na kojoj pozira u majici s natpisom ‘Za dom’ i šahovnicom s prvim bijelim poljem kakva se koristila na hrvatskoj zastavi u vrijeme NDH. Čitav natpis s Horvatove ‘sporne’ majice glasi: “Sve dok Hrvat ZA DOM! kliče prvo polje bijelo bit će.”

Tu je fotografiju u nedjelju objavio bjelovarski Forum mladih SDP-a na Facebooku.

“Predsjednik Savjeta mladih Bjelovara 2019. bavi se 1941. zbog koje dosta mladih napušta naš grad. Mateo, vrati se u budućnost, od prošlosti kruha nema. Osnivač HDZ-a Franjo Tuđman kao jedan od članova antifašistickog pokreta danas bi te se sramio! Žalosno je vidjeti kako osoba na javnoj funkciji krši čl. 27. st. 2. Zakona o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske, o čemu ćemo obavijestiti nadležne institucije. Ovim putem pozivamo i gradonačelnika Darija Hrebaka i predsjednika Gradsog vijeća Antu Topalovića da izjasne svoj stav”, napisali su mladi bjelovarski SDP-ovci u bjavi na Facebooku koja je, očito, digla prašinu zbog koje je Horvat odlučio podnijeti ostavku.

On se danas oglasio na Facebooku izvijestivši da podnosi ostavku.

“Želio bih obavijestiti sve mlade da mi je bilo drago surađivati sa njima, bilo je to jedno lijepo iskustvo. S obzirom na veliku halabuku oko moje fotografije, jos jednom želim reći da ne podržavam ni jedan totalitarni režim niti ga veličam. Radi sebe osobno i moje obitelji, podnosim ostavku na mjestu predsjednika Gradskog savjeta mladih Grada Bjelovara. Ispričavam se svim mladim osobama koje sam uvrijedio na bilo koji način. Isto tako još jednom zahvaljujem na suradnji svima. Gradskom savjetu mladih Grada Bjelovara želim uspješan daljnji rad”, napisao je Horvat.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Gluposti

‘Mi dolazimo’ – Petrov nakon završnog govora pao s pozornice

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov nakon završnog govora u stožeru stranke imao je manju nezgodu. Piše N1

Nakon što je završio govor, Petrov je uslijed okretanja s pozornice uspio pasti, što je izazvalo smijeh prisutnih.

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gluposti

Bernardić: Već u rujnu donijet ćemo ‘Lex Cannabis’

Objavljeno

na

Objavio

Bioekonomija nije stvar svjetonazora ili životnog stila. Već u rujnu donijet ćemo Lex Cannabis te pokrenuti bioekonomiju i zeleni razvoj. Konoplja je ključ jer se može koristiti za proizvodnju 75.000 proizvoda u svim industrijama.

Još bitnije, konoplja mora biti dostupna svima kojima pomaže u liječenju teških autoimunih i malignih bolesti. Prvenstveno za osobnu borbu s teškim bolestima, punoljetna će osoba moći za svoje potrebe uzgajati do devet biljaka u cvjetanju.

Ne želimo da ljudi oboljeli od teških bolesti kupuju ilegalne pripravke ili završe na suđenju, objavio je Davor Bernardić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari