Connect with us

Komentar

HDZ poručio Milanoviću: Neka se ostavi kampanje i proba voditi državu

Published

on

Ovo me sada podsjeća na situaciju kada protiv nekoga vodite 20-0, i onda taj koji gubi kaže – hajdemo sada igrati tko prvi zabije koš – pobjednik je..

Na pozive predsjednika Vlade i SDP-a Zorana Milanovića oporbi na javnu debatu o tome koja je vlada bila bolja, iz HDZ-a su u nedjelju poručili da će na sučeljavanje izaći kada premijer raspiše izbore, a do tada neka “proba voditi državu i ostavi se kampanje”.

“Debatirat ćemo i sučeljavati se kad raspiše izbore. Do tada, neka za promjenu proba voditi državu i ostavi se kampanje”, rekao je u nedjelju Hini glavni savjetnik predsjednika HDZ-a za medije Miljenko Manjkas reagirajući na poziv premijera i predsjednika SDP-a. Milanović je u subotu i nedjelju s konvencija lokalnih organizacija u Splitu i Osijeku uputio pozive oporbi na sučeljavanje u kojem će razgovarati o tome što je dobro, a što nije dobro i da se vidi koja je vlada bila najbolja.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je u subotu u Splitu, gdje je nazočio obilježavanju 25. obljetnice osnutka splitske organizacije stranke, na traženje novinara da komentira Milanovićev poziv na debatu, rekao kako o tome dao izjavu u jednom listu.

Karamarko je u intervjuu objavljenom u subotnjem broju Jutarnjeg lista, na pitanje novinara o mišljenjima kako ne dolazi često u Sabor jer se izbjegava sučeliti s premijerom, rekao kako je spreman na sučeljavanje, ali kad bude vrijeme za to.

“Što znači sučeljavanje? Taj čovjek nikad nije suvislo odgovorio ni na jedno pitanje, a da nije izvrijeđao čovjeka koji mu je postavio pitanje. Je li to razina razgovora jednog premijera? Spreman sam i za sučeljavanje, ali kad bude vrijeme za to. Milanović je najprije dužan prezentirati što je njegova Vlada napravila. Objasniti zašto su svi trendovi negativni, a država u dubokoj krizi, zašto je posvađan s cijelim svijetom, zašto ne komunicira s gospodarstvenicima, sindikatima, HUP-om (…) Ovo me sada podsjeća na situaciju kada protiv nekoga vodite 20-0, i onda taj koji gubi kaže – hajdemo sada igrati tko prvi zabije koš – pobjednik je”, rekao je Karamarko za Jutarnji list.

[ad id=”68099″]

Zoran Milanović je, pozivajući na javnu debatu da se vidi koja je vlada bila najbolja, upitao jesu li to vlade iz vremena privatizacije iz 90-ih godina koje, kazao je, i nisu bile prave vlade, jesu li to dvije HDZ-ove vlade prije naše vlade, te ustvrdio kako je u usporedbi s prethodnima, vlada Kukuriku koalicije najbolja.

Tko misli da je bolji neka izađe, spreman sam s njim razgovarati, a njegovo je pravo da ode, podvije rep i utekne što, kazao je u nedjelju u Osijeku, druga strana i radi.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari