Pratite nas

Politika

HDZ – S Mostom razgovaramo po ekspertnim grupama o programu reformi – otvoreno i transparentno!

Objavljeno

na

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je ispred Središnjice stranke odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, među inim, susret s predstavnicima Mosta o programu reformi, nastavak otvorenih i transparentnih razgovora, grane gospodarstva o kojima će naši razgovarati po ekspertnim grupama…

[ad id=”93788″]

O RAZGOVORIMA S MOSTOM

Pitate me je li bilo „neformalnih sastanaka između nas i Mosta“? Ne. Sastanci su formalni, transparentni i otvoreni – za javnost i sve naše članove. Dobili smo jutros ponudu da krenemo dalje po, rekao bih, sekcijama. Razgovarat će se o pravosuđu, obrtništvu… I tako kroz tjedan. To je dobro. Želimo pokazati – kroz razgovore – da imamo programe na kojima smo radili tri godine. To je pošteno prema javnosti, Mostu, našim članovima i vrijednim ljudima koji su radili na tim programima.

O PROGRAMIMA

Kroz tjedan su predviđeni sastanci po grupama. Ekspertni sastanci. Sutra počinju. Dobre sam volje zbog toga. Imamo program te dobre sugovornike oko tih programa.

O HOMOGENOM MOSTU

Most treba respektirati – cijeniti za ono što su napravili. Oni su ostvarili 19 mandata, sada imaju 18. Neka budu homogeni i jedinstveni, ali spremni na reforme i promjene. Kao što (i) iskazuju da jesu. Imamo odgovor na sve ono što oni traže. A mislim da tražimo isto.

O PROMJENAMA I REFORMAMA

Pitate me kako komentiram „navodno odustajanje Mosta nakon klauzure od vlade nacionalnog jedinstva“? To treba još razjasniti. Mislim da je to dobro. I sam Most bi sebe možda doveo u jednu situaciju kontradikcije – ako bi sada inzistirali da sjede za istim stolom s onima koji su hrvatsko gospodarstvo doveli na rub provalije. Pogotovo što i Most i mi tražimo promjene te reforme. Ponavljam, imamo podlogu za reforme – kroz naše programe. U svakome segmentu.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Politika

Hasanbegović i Esih žele ukloniti bistu Ive Lole Ribara

Objavljeno

na

Objavio

Klub zastupnika u zagrebačkoj skupštini Neovisni za Hrvatsku od gradonačelnika Milana Bandića traži da makne bistu Ive Lole Ribara.

Kako je na svom Twitter profilu objavila Sandra Švaljek, Hasanbegović i Esih žele ukloniti spomenik Ive Lole Ribara mjesec dana nakon što je postavljena.

Podsjetimo, bista je u parku Prilaza baruna Filipovića postavljena prije nešto više od mjesec dana, i to zato jer je Bandić, da bi zadržao vlast, popustio pod pritiscima Neovisni za Hrvatsku koji su tražili uklanjanje Trga maršala Tita. Bandić je Titovo ime maknuo iz centra Zagreba, a postavljanje biste Ive Lole Ribara poslužilo mu je kao kompromisno rješenje, piše N1

Neovisni za Hrvatsku, koje predvode Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih, s Bandićem su snage udružili nakon što je gradonačelnik pristao na uklanjanje imena Trga maršala Tita.

Milan Bandić vratio bistu Ive Lole Ribara i najavio povratak sedam sekretara SKOJ-a

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Škegro povjerenstvu: U sindikatima tražite glavne saveznike Todorića

Objavljeno

na

Objavio

Borislav Škegro, bivši ministar financija i potpredsjednik vlade zadužen za gospodarstvo danas je pred saborskim Istražnim povjerenstvom rekao kako je slijedom te funkcije vodio značajan dio aktivnosti vezanih uz privatizaciju.

Javnosti je poznato da sam  sudjelovao u nekim od najvećih privatizacijskih projekata te ih osobno vodio – privatizacija 35 posto dionica Hrvatskog telekoma, listanje Plive na londonskoj burzi, Ericsson Nikola Tesla te brojne druge privatizacije. Poznate su mi brojne činjenice koje interesiraju ovo povjerenstvo, rekao je Škegro.

Rekao je kako Agrokor u devedesetima nije bio nekakva posebna tema te da i njega zanima konačan odgovor na pitanje kako je nastao Agrokor i čije je ono dijete.

Škegro je ispričao kako je 1997. Todorić u pismu predsjedniku Tuđmanu tražio da mu se omogući kupnja većinskog paketa dionica Podravke. Rekao je kako je Tuđmanu iznio tri razloga zbog kojeg se tome protivi: lokalna zajednica apsolutno je protiv ne Ivice Todorića nego bilo koga tog formata tko bi pokušao preuzimati Podravku, u tom trenutku Podravka je bila potencijalnija preuzeti Agrokor nego on nju i Podravka je imala puno snažniji menadžment nego Agrokor.  Naveo je i kako nije bilo nikakvih razloga da bi se govorilo o slušanju tuđmana ili odluci o 200 obitelji.

Kao glavne saveznike Agrokora Škegro navodi sindikate. Ako doista postoji interes da se ispita ovaj slučaj pozovite tadašnje predstavnike sindikata. Uz pomoć sindikata prisiliti vladu da mu se prodaju neke dionice – to je bio obrazac, ustvrdio je Škegro.

Škegro je pozitivno odgovorio na pitanje Ante Babić (HDZ) je li mu imperativ kao potpredsjednika vlade bilo privatizirati što je moguće veći broj poduzeća. To je bio dio političkog programa vlade i predsjednika republike u tim teškim, nepovoljnim okolnostima za bilo kakvu privatizaciju. To je nama bio jedan od osnovnih zadataka. Rekao je kako transkripti saborske rasprave iz studenog 1994. godine govore o kontekstu u kojem se privatizacija odvijala.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari