Connect with us

Politika

HDZ: SDP neće uspjeti zaustaviti proširenje LNG-a

Objavljeno

-

Foto: Hina

HDZ je u utorak poručio SDP-ovcima da neće uspjeti zaustaviti proširenje LNG-a i hrvatsku energetsku neovisnost, reagirajući na današnju izjavu SDP-ove političke tajnice Mirele Ahmetović o nelegalnom i štetnom plutajućem LNG terminalu.

“Agresivna LNG komesarka i danas je nasrnula na našu Vladu i ponovno nazvala terminal na Krku ‘nelegalnim’ i ‘štetnim'”, objavio je HDZ na facebooku te dodao da su za Mirelu Ahmetović “štetne energetska neovisnost Hrvatske i sigurna opskrba plinom za hrvatske građane”.

“Može ona drobiti što god hoće, može opet prijetiti da će se ‘bacati pod bager’, no SDP nije uspio u naumu da spriječi izgradnju LNG terminala. Neće uspjeti zaustaviti ni njegovo proširenje i učvršćivanje energetske neovisnosti Hrvatske!” poručuje HDZ članovima SDP-a.

Ahmetović je danas izjavila da su je “Plenković i njegovi kriminalci iz HDZ-a tendenciozno pokušavali diskreditirati zbog protivljenja nelegalnom i štetnom plutajućem LNG terminalu, a sada se predstavljaju kao veliki graditelji proširenog LNG terminala”. Ustvrdila je i da je Plenković radio u interesu Mađara kojima je iznamljen plutajući terminal.

Povod je bila najava premijera Andreja Plenkovićevu da će Hrvatska proširiti kapacitet LNG terminala na Krku. (Hina)

 

Plenković u Rigi: Širimo LNG terminal s 2,9 na 6,1 milijardi kubičnih metara

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas