Connect with us

Politika

HDZ: Sjednice Predsjedništva i Skupštine EPP-a organizirane su u dvoranama nacionalnih parlamenata

Published

on

HDZ je u petak poručio kako je dosadašnja praksa organizatora Izbornog kongresa Europske pučke stranke (EPP) bila da sjednice Predsjedništva i Skupštine organizira u dvoranama nacionalnih parlamenata.

“Vezano za mnogobrojne medijske upite o organizaciji Izbornog kongresa Europske pučke stranke, obitelji Hrvatske demokratske zajednice, koji će se u Zagrebu održati od 19. do 21. studenog, potvrđujemo kako je dosadašnja praksa organizatora bila da sjednice Predsjedništva i Skupštine organizira u dvoranama nacionalnih parlamenata”, navodi HDZ u priopćenju.

Podsjećaju i da je tako bilo i sa sjednicama koje su održane u rujnu 2017. godine u Kopenhagenu, kada su domaćini bili Danski konzervativci, i 2018. u Helsinkiju kada je domaćin bila stranka KOKOOMUS i njihove parlamentarne skupine.

Također, HDZ podsjeća da se EPP još u travnju 2019. obratio Predsjedništvu Hrvatskog sabora s upitom da se koristi sabornicom i dvoranom Ivana Mažuranića za održavanje sjednica Predsjedništva i Skupštine koje imaju više od 160 ljudi.

“S obzirom na saborske kapacitete, jedine te dvije dvorane zadovoljavaju potrebne kriterije. Odluku o korištenju Predsjedništvo je odobrilo većinom glasova, a tu je odluku podupro i SDP-ov potpredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić”, navodi se.

U skladu s dopunom Odluke o korištenju dvorana za sjednice u Hrvatskom saboru, koje je Predsjedništvo jednoglasno donijelo 10. rujna 2019., EPP će za uporabu dvorana Hrvatskom saboru platiti ukupno 74.488 kuna, a u navedenim je primjerima korištenje finskog i danskog parlamenta bilo besplatno, ističe se u priopćenju HDZ-a. (Hina)

 

HDZ: Peđa Grbin i Gordan Maras – koji licemjeri! Taj dvojac se nikad ne umori od podmetanja i laži

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari