Connect with us

Politika

HDZ: Škoro i DP skreću pozornost sa svojih poziva na nasilje

Objavljeno

-

HDZ je u četvrtak na facebooku poručio kako su Miroslav Škoro i zastupnici Domovinski pokreta danas na presici o zlodjelu na Markovu trgu spominjali “sve i svakog” samo kako bi skrenuli pažnju sa svojih poziva na nasilje i relativiziranja, čak i opravdavanja pokušaja ubojstva policajca.

U objavi pod nazivom “Milanovićev izborni saveznik i poraženi ucjenjivač HDZ-a sam se prepoznao i priznao da je huškač”, HDZ je poručio kako Škoro nije ostvario vlastitu mesijansku viziju samog sebe.

“Nije postao ni predsjednik RH ni premijer. U 2. krugu predsjedničkih izbora sveo se na saveznika Zorana Milanovića i SDP-a, a potom je na parlamentarnim izborima pokušao političku karijeru izgraditi kao ucjenjivač HDZ-a i Andreja Plenkovića.

Nakon dva izborna poraza i gubitka ucjenjivačkog potencijala za formiranje nove vlade, Škoro je odlučio – skupa sa svojim zastupnicima – nastaviti lažima i huškačkom retorikom promovirati govor mržnje i netolerancije”, ističe HDZ.

Nakon jučerašnje Plenkovićeve konferencije za medije, Škoro se, kažu, sam prepoznao kao jedan od onih aktera koji huškaju na govor mržnje i radikalizaciju.

“Umjesto prozirnih podmetanja na račun predsjednika HDZ-a i Vlade RH i pokušaja skretanja pažnje, hrvatsku javnost više zanima Škorin stav o dvije sad već ‘znamenite’ izjave – što na sve načine nastoji izbjeći”, poručuje HDZ.

U facebook objavi podsjećaju tako na izjavu Ivana Penave “Nemojmo se čuditi mladoj osobi koja je, kao i svi mi, gledala nepravdu. Nije kao mnogi njegovi vršnjaci pobjegao u Njemačku, pokazao je bunt, na pogrešan način” kao i na onu Karoline Vidović Krišto “Vladu od nezadovoljstva neće spasiti ni postavljanje tenkova oko Markova trga. Kada zakažu redovne institucije, tada nastaje preuzimanje pravde od strane pojedinaca”. (Hina)

Miroslav Škoro odgovorio Plenkoviću: Nazvao me klaunom, a on je bahati briselski manipulator

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari