Connect with us

Politika

HDZ: Trećina oporbe ne glasuje za vlastite ‘prijedloge’

Objavljeno

on

Nakon što Hrvatski sabor nije prihvatio tri oporbene inicijative, HDZ je u utorak poručio kako činjenica da trećina saborske oporbe ne glasuje za vlastite “prijedloge” dovoljno svjedoči kakvo rasulo i kakva razina neozbiljnosti vlada u njezinim redovima.

“Činjenica da 1/3 oporbe ne glasuje za vlastite “prijedloge” dovoljno svjedoči kakvo rasulo, kakva razina neozbiljnosti vlada u njenim redovima”, poručio je HDZ na svojoj facebook stranici u objavio pod naslovom “Tresla se brda, rodila se – oporba!”.

Podsjeća da su u Hrvatskom saboru neslavno prošle još tri oporbene “inicijative“.

“Premda broje 75 ruku u Saboru, za zaključak o radu Stožera civilne zaštite i interpelaciju o radu Vlade RH tijekom koronakrize uspjeli su prikupiti samo 49 glasova. Dakle, 26 manje nego što ih imaju. Ni pri izjašnjavanju o osnutku (protuzakonitog) istražnog povjerenstva u slučaju Janaf nisu se baš proslavili – 52 glasa ‘za'”, istaknuo je HDZ.

Hrvatski sabor u utorak je odbio tri oporbene inicijative – osnivanje istražnog povjerenstva za utvrđivanje eventualnih utjecaja vlasti na istrage i procesuiranje slučajeva korupcije, interpelaciju o radu vlade tijekom koronakrize te Mostov zaključak o radu Stožera civilne zaštite.

Osnivanje istražnog povjerenstva iniciralo je 40 oporbenih zastupnika nakon curenja informacija u “aferi Janaf”, želeći da se istraži utjecaj političkih tijela na opstruiranje istraga, slabosti zakonskog i institucionalnog okvira borbe protiv korupcije i propusti u sigurnosnom i pravosudnom sustavu. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari