Connect with us

Hrvatska

HDZ u Dardi poklonio bilježnice učenicima. Nekima se nisu svidjele!

Objavljeno

on

Prvi dan škole su učenici u Dardi kod Osijeka dobili prigodni poklon od HDZ-ova Općinskog odbora. Podijeljene su im, naime, bilježnice s nacionalnim simbolima istaknutim na koricama.

“Uspravno stojimo, ne klečimo ni pred kim, nismo mi nikoga tlačili. Nemamo ništa s tim!”, piše na koricama bilježnica.

Općina Darda, na čijem čelu je u više mandata načelnik Anto Vukoja, inače hrvatski branitelj i pripadnik HDZ-a, potrošila je i ove godine oko 150 tisuća kuna kako bi za preko 460 školaraca kupili radne bilježnice, kutije s radnim materijalima, likovne mape, bilježnice i školski pribor za novu školsku godinu, piše 24 sata.

Praksa je to koju čine već nekoliko godina za redom jer tako žele pomoći, kako kažu, velikom broju svojih mještana koji su u teškoj financijskoj situaciji jer u obitelji školaraca radi ili samo jedan roditelji ili, pak, ni jedan.

Ova je bilježnica izazvala komentare određenog broja mještana Darde koji je smatraju “neprikladnom za djecu”.

Sestra dvanaestogodišnje djevojčice koja dobila takve bilježnice, reagirala je na Facebooku.

“Izbio mi neki osip po tijelu, mislim da je u pitanju alergijska reakcija na ovo.
Dakle, prvi dan škole, dolazi moja sestra (12) kući i kaže dobili smo bilježnice u školi. Pogledam ja te bilježnice, kad ono imam šta i vidjeti. Na ovoj fotografiji je bilježnica koju je moja dvanaestogodišnja sestra, a istu takvu i drugi njezini vršnjaci, dobila u školi. U školi koja vrvi od nacionalnih manjina (ne samo ovih problematičnih, strašnih Srba, već nekih desetak manjina), što učenika, što profesora i ostalih zaposlenika škole.

Ako su se slučajno zalomili neki roditelji (poput mojih) koji nisu svoju djecu naučili koja je razlika između ‘naših’ i ‘njihovih’, Općina se pobrinula da se djecu ipak upozna s gore navedenim pojmovima.

S ponosom kažem da ova bilježnica ide za potpalu, moja sestra to sigurno neće nositi u školu”, napisala je uz objavljenu fotografiju bilježnice te na kraju ironično zahvalila Hdz Općinskom Odboru Darda.

Ubrzo su joj odgovorili iz spomenutog odbora.

“Gospođo Dobi, to je Vaša sramota i vaš odraz poštovanja prema državi u kojoj živite!
Ako vas vrijeđa hrvatska zastava i hrvatski vojnik onda vam nije jasno gdje živite i nije vam jasno da manjine moraju poštovati državu u kojoj žive na isti način na koji većinski narod poštuje prava tih istih manjina koje se sada bune!”
, napisali su.

U školi kažu kako s bilježnicama nemaju nikakve veze jer su im one donesene u kutijama, zajedno s ostalim materijalom. Nakon što su podijeljene, nitko od djece ili roditelja nije ništa od dobivenog vratio niti izrazio nezadovoljstvo zbog bilježnica.

– Ako nekome nešto ne odgovara, neka vrati. Bilježnice su kupovane od dobavljača u kompletu, bez ciljane namjere. Naslovnice imaju različite motive. Do sada nismo dobili nikakav prigovor na podijeljeni materijal – kazao je načelnik općine Darda Anto Vukoje, koji ovakve komentare smatra nepotrebnim dizanjem tenzija.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR