Connect with us

Događaji

HDZ želi da se Zračna luka Zagreb nazove prema dr. Franji Tuđmanu

Objavljeno

-

HDZ je na prijedlog predsjednika stranke Tomislava Karamarka službeno pokrenuo inicijativu da Međunarodna zračna luka Zagreb dobije ime dr. Franje Tuđmana, čime bi se odalo zasluženo priznanje prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju suvremene Republike Hrvatske, rečeno je u petak na konferenciji za novinare te stranke.

[ad id=”68099″]

“Raduje nas što je nakon desetljeća i pol pokušaja detuđmanizacije predsjednik SDP-a Zoran Milanović, makar i u predizborne svrhe, počeo prihvaćati naša stajališta te je spoznao povijesnu ulogu i veličinu dr. Franje Tuđmana”, rekao je član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik zagrebačke organizacije te stranke Andrija Mikulić.

Istaknuo je da su učenje dr. Franje Tuđmana i Domovinski rat temelji suvremene, demokratske i europske hrvatske države, koja više neće imati nikakve komplekse i natruhe totalitarizma.

Mikulić je dodao da u HDZ-u vjeruju kako će premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, s obzirom na povijesnu Tuđmanovu ulogu koju je nedavno spoznao, zajedno sa svojom strankom čvrsto poduprijeti tu njihovu inicijativu da se zračna luka imenuje po dr. Franji Tuđmanu. Time će i potvrditi da Hrvatska može funkcionirati po načelu ‘i mi i oni’, a ne na njegovoj (Milanovićevoj) prijetnji ‘ili mi ili oni’, ocijenio je Mikulić.

Predsjednik GO HDZ-a Velike Gorice i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić rekao je da bi se imenovanjem zračne luke po prvom hrvatskom predsjedniku time njemu odalo zasluženo priznanje kao što su to učinile i velike sile u svijetu – Francuska, koja je ime zračnoj luci dala po Charlesu De Gaullu, SAD po Johnu F. Kennedyju, Turska po Mustafi Kemalu Ataturku i Poljska po Lechu Walesi.

Na pitanje hoće li, s obzirom na to da su Vlada, Grad Zagreb i Grad Velika Gorica vlasnici Zračne luke Zagreb, kroz zagrebačku i velikogoričku skupštinu HDZ tražiti da to bude službena inicijativa onih koji odlučuju o njezinu imenu, Mikulić je odgovorio kako se nada da će tu inicijativu poduprijeti oni “koji su se sada nakon toliko godina dosjetili prvog predsjednika HDZ-a i utemeljitelja države dr. Franje Tuđmana”.

Premijer Zoran Milanović u četvrtak je u povodu Dana državnosti na Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) “Petar Zrinski” podsjetio na ulogu prvoga hrvatskog predsjednika i zapovjednika Hrvatske vojske dr. Franje Tuđmana rekavši da je on bio “političar koji je vodio jednu stranku, izvršnu državnu vlast u državi i na to mjesto ga je izabrao hrvatski politički narod”. “Danas u Zagrebu predsjednik Tuđman nema dostojan trg”, naglasio je Milanović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari