Connect with us

Politika

HDZ: Zlonamjeran je spin da je Plenković prozvao suca Vrhovnoga suda Marijana

Objavljeno

-

Tvrdnja da je Andrej Plenković “prozvao” suca Vrhovnog suda Ranka Marijana u Hrvatskome saboru novi je zlonamjerni spin onih koji svim silama žele nametnuti okvir da HDZ “blokira” ili “utječe” na hrvatsko pravosuđe, objavio je HDZ na svojim facebook stranicama u srijedu.

Ni na koji način predsjednik Vlade i HDZ-a nije “prozvao” suca Marijana ili doveo u pitanje njegove sudske presude, poručuju iz HDZ-a.

Ističu i da se upravo iz oporbenih redova već bezbroj puta raznim optužbama i izjavama pokušavalo utjecati na rad sudaca i DORH-a u pojedinim predmetima.

Predložili su oporbi da u cijelosti pogleda Plenkovićev odgovor saborskoj zastupnici Karolini Vidović-Krišto, u kojem je, kako ističe HDZ u objavi, konkretnim i recentnim primjerima potkrijepio da HDZ nema i ne želi imati utjecaja na rad DORH-a i sudova te su i objavili video tog dijela Plenkovićevog govora u Saboru.

“Moram priznati da ja ovako učinkovitog blokatora pravosuđa kao što sam ja nisam sreo, pa ni u Njemačkoj. Tako puno blokiram pravosuđe da nam je predsjednik Vijeća u predmetu Fimi media SDP-ov zamjenik ministra pravosuđa u Račanovoj vladi, Ranko Marijan. I puf, toliko dobro sam blokirao da je potvrdio presudu. Nije čak uz sav moj utjecaj ni vratio slučaj na ponovljeno suđenje na županijski sud. Toliko dobro blokiram pravosuđe i DORH da, hops, pet tjedana prije parlamentarnih izbora izleti slučaj Rimac”, rekao je, uz ostalo Plenković.

Iz HDZ-a na kraju objave poručuju da će se, dok iz oporbe i danas nastavljaju nasrtati na institucije, Vlada RH i HDZ nastaviti se zauzimati za neovisni rad i tajnost radnji nadležnih tijela – što je glavni preduvjet za borbu protiv korupcije.

Sudac Marijan je za N1 kratko rekao da je “sve rečeno u presudi – sviđalo se to nekome ili ne”, a podsjetio je i da je bio nestranački zamjenik ministra pravosuđa. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari