Pratite nas

Promo

HeadOnEast i doživite Slavoniju! 

Objavljeno

na

Ljeto je polako nestalo, ali ne i želja za odmorom, užitkom, bijegom… Razmišljate o destinacijama koje pružaju užitak u svako godišnje doba? O šarmantnoj Toskani ili tajanstvenoj Transilvaniji?  Vuče vas okus gastronomskih delicija čuvene francuske i talijanske kuhinje, ili razmišljate o kulturnom uzdizanju u Beču? Dvojite između adrenalinskog provoda ili romantičnog vikenda? Gdje krenuti? Gdje možete naći sve to – i puno više?

Head on East! Krenite na istok Hrvatske. U neotkrivenu Slavoniju, regiju neočekivanog kontrasta.  Zelenu i zlatnu, crvenu i crnu, slatku i slanu, pikantnu i sočnu, pitomu i divlju, prirodnu i urbanu, rumenu i bistru, tradicionalnu i luksuznu, kulturnu i zabavnu, sigurnu i strastvenu, ponosnu i gostoljubivu.

Imamo i povod. Prvi put, Dani hrvatskog turizma organizirat će se u unutrašnjosti zemlje, na području Slavonije, Baranje i Srijema. Početkom listopada hrvatski turistički djelatnici sudjelovat će na atraktivnim programima, diljem pet najistočnijih hrvatskih županija.

Centralni trodnevni događaj od 3. do 5. listopada, simbolički nazvan HeadOnEast, u baroknoj osječkoj Tvrđi priprema se za vas! Događaj organiziraju Osječko-baranjska županija i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije uz pokroviteljstvo Grada Osijeka, sponzorstvo Zagrebačke banke d.d. i kroz suradnju ostalih slavonskih županija i njihovih turističkih zajednica. Stoga, uživajte u punom smislu te riječi u najboljem od Slavonije. Uz cjelodnevni prekrasni ambijent, bogatu ponudu, odličnu glazbu, HeadOnEast ponudit će i desetak atraktivnih programa, među kojima dominira bogata enogastro ponuda Slavonije, Baranje i Srijema. U HeadOnEast Gastro dvoboju, slavonske županije borit će se za titulu pobjednika u kategorijama kao što su stari recepti protiv novih, ali i riba protiv mesa. Izdvajamo i prvi Festival svjetla na ovim prostorima kojim će svaku večer zabljesnuti barokne zgrade osječke Tvrđe. Deseci mađarskih umjetnika udahnut će Tvrđi potpuno novu vizuru koja će oživjeti i preko izvedbi uličnih glazbenika, performansa i predstava na otvorenom. HeadOnEast Red district biti će odabir strastvenih ljubitelja vrhunske hrane, vrhunskog vina i vrhunske glazbe koji žele intenzivan doživljaj Slavonije. Navedeno ne isključuje znatiželju i upoznavanje raznolikosti gastronomske ponude u HeadOnEast StreetFood zoni. Najbolji slavonski i baranjski proizvođači kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara, pekmeza, rakije i drugih proizvoda, prvi će se put naći na jednome mjestu. Za ljubitelje piva, HeadOnEast Beer Garden dovodi najbolje craft pivare Slavonije, Baranje i Srijema te Prvo hrvatsko pivo na jedno mjesto. Tradicionalna Slavonija bit će domaćin u tematskim dvorištima Tvrđe. Programi Dernek i Pekmez pružit će uvid u zaboravljene recepte, tradicionalnu pripremu i zvuk tambure.

Druženje na prvom HeadOnEast događaju završava šetnjom prekrasnim Sajmom antikviteta koji će nedvojbeno iznova okupiti sve tragače uspomena.

Najvažnije, na HeadOnEast-u dočekat će vas dobra atmosfera koju će kreirati Slavonci, dobri, dragi i topli ljudi, najbolji domaćini!

Dok se pakirate, za više informacija zapratite Facebook stranicu „Visit Slavonija Baranja“ i Instagram profil „visit.slavonija.baranja“. HeadOnEast i doživite Slavoniju! 

Što vi mislite o ovoj temi?

Promo

Sigurnost d.o.o. – Više od 60 godina s Vama

Objavljeno

na

Objavio

Sigurnost d.o.o. se već više od 60 godina bavi pružanjem usluga tjelesne zaštite što uključuje;
usluge zaštitara i čuvara,
usluge recepcijske službe,
redarske usluge na javnim skupovima,
usluge osobne zaštite,
usluge vatrogasnog dežurstva,
procjene ugroženosti. 

Osobe zaposlene na poslovima zaštitara i čuvara brinu o sigurnosti ljudi, njihove imovine i objekata.  Oni sprečavaju počinjenja kaznenih djela, prekršaja i drugih štetnih događaja unutar štićenog objekta. Poslovi tjelesne zaštite obavljaju se u propisanoj odori ili odijelu, ovisno o godišnjem dobu i potrebama radnog mjesta, te s propisanom opremom radio stanicom, sigurnosnim koferima, ručnim detektorima metala, te oružjem gdje je to zakonski dozvoljeno.
Zainteresirani za poslove zaštitara i čuvara mogu se javiti na: 099-346-2778 (za područje Slavonije), te na 099-2731-250 (za područje Zagreba i okolice).

Osim toga bavimo se i poslovima tehničke zaštite što uključuje;
ugradnja alarma i video nadzora,
centralni dojavni sustav,
satelitski nadzor i praćenje vozila,
usluge servisiranja  i održavanja,
procjena ugroženosti.

Sigurnost d.o.o je ovlaštena za obavljanje poslova tehničke zaštite, te je registrirana za projektiranje, građenje i nadzor sustava sigurnosti, a koje poslove obavljaju zaposlenici ovlašteni za pružanje usluga tehničke zaštite.   Na temelju zahtjeva korisnika, izrađujemo snimke postojećeg stanja i pronalazimo sve rizične točke koje u projektu nastojimo nadzirati elementima tehničke zaštite najnovijih tehnologija, svodeći rizik od počinjenja kaznenih djela na najmanju moguću razinu.  Uz primjenu elemenata mehaničke zaštite poput rešetki, ograda, protuprovalnih vrata i slično, primjenjujemo i elektroničke zaštite s uključenom detekcijom, analizom i obradom informacija, uključivanjem alarma, te dojavom na Centralni dojavni sustav, ili na sami mobitel korisnika po njegovoj želji.

Sigurnost d.o.o. se također se bavi uslugama prijevoza novca i vrijednosti blindiranim vozilima.
 U učilištu ŠTIT osposobljavamo zainteresirane za poslove čuvara i zaštitara. Nakon obuke polaznici polažu ispit u MUP-u, nakon čega dobivaju zvanje zaštitara. Zainteresirani za školovanje mogu se javiti na; 099-215-8306, ili 098- 372-226.

Kontakti;

Telefoni; (031)  283-463,  283-464, komercijala; 098-183-1969,

Direktor (tel/fax) (031) 283-470,

email: [email protected]

 www.sigurnost.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Promo

Spider grupa na svjetskom tržištu nudi kvalitetu i prepoznatljivost kroz svoje izvorno hrvatske proizvode i brendove

Objavljeno

na

Objavio

Mladi poduzetnik iz Pitomače, predsjednik Uprave Spider Grupe Denis Nemčević primjer je izuzetno sposobnog poslovnog čovjeka koji voli svoj zavičaj, Domovinu i svojih ruku djelo:

SPIDER GRUPA NA SVJETSKOM TRŽIŠTU NUDI  KVALITETU I PREPOZNATLJIVOST KROZ SVOJE IZVORNO HRVATSKE PROIZVODE I BRENDOVE

– Svaka inicijativa ovakve vrste je jako dobro došla.  Svaki pokušaj za spajanjem, za povezivanjem je sjajna stvar za nas poduzetnike koji izvozimo. S obzirom da sam već duže vrijeme prisutan na svjetskom tržištu vidim  da je domoljubni segment  vrlo bitan i s obzirom da smo vezani s jednom talijanskom tvrtkom, mogu reći vidjevši i na njihovu primjeru, da zapadne zemlje njeguju princip “svoj-svoje”. Talijani pomažu Talijane, Nijemci, Nijemce… I mi trebamo njegovati princip “Hrvati Hrvatima” i zato s inicijativama koje dolaze iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske kao što je ovaj Registar poslovnih subjekata izvan RH, možemo se povezati te zajednički probati nastupiti i izvoziti svoje proizvode, koji itekako imaju mjesta na inozemnom suncu, kaže Denis Nemčević, predsjednik Spider grupe iz Pitomače.

Nekoliko je  hrvatskih tvrtki koje uspješno kroče svjetskim tržištima i svijetli su primjer, kako se iz jedne male zemlje kao što je Hrvatska uz prirodnu ljepotu i bogatstvo, rad i pošten odnos može ostvariti zapažene rezultate i na vrlo zahtjevnom inozemnom tržištu. Te tvrtke do svojega rezultata nisu došle preko noći. Njihovi poslovni uspjesi plod su dugogodišnjega promišljanja, osmišljavanja i  realizacije projekata.

Među  hrvatskim gospodarskim uspješnicama    pozornost plijeni Spider grupa iz Pitomače iza koje stoji 30-godišnji obiteljski rad. Grupu vodi njezin predsjednik Denis Nemčević a u pet tvrtki stvara preko 150 djelatnika organizacijski raspoređenih kao “švicarski sat”. No,  iza toga je, uistinu mnogo neprospavanih sati uz rad i promišljanje Denisove obitelji, najprije pokojnoga oca, a onda majke i sestre i cijeloga lanca cjelokupnoga biznisa. A osnovna djelatnost Spider grupe je prozvodnja i plasman vlastitih proizvoda(čajeva) na tržište:

– Mi smo sastavljeni od pet povezanih poduzeća. Na prvom mjestu nam je vlastita plantaža i proizvodnja na 200 ha zemljišta u Podravini, gdje dominantno uzgajamo kamilicu i ostalo ljekovito bilje. Radi se o jednom zaokruženom procesu organske proizvodnje. Tu je i  tvrtka koja se bavi kooperacijom, a preko nje kontroliramo 1 000 ha poljoprivredne proizvodnje opet dominantno kamilice u Podravini, Slavoniji, a jednim  dijelom i u Mađarskoj, ostvarujući tako i prekograničnu suradnju. Tvrtka Jan Spider je najstarija u grupi. Osnovana je 1991. godine, a od 1996. godine prerađujemo preko 200 vrsta bilja i to sve skupa završi u našoj proizvodnoj tvrtki Herbarium, koja se bavi finalizacijom u proizvodnji, što znači proizvodnjom gotovih čajeva, kaže nam predsjednik Uprave Nemčević i ističe kako njegova grupa godišnje upakira preko 15 milijuna kutija čajeva ili preko 300 milijuna filter vrećica čaja godišnje. A ta bi se proizvodnja, kaže on, mogla uskoro i povećati, jer je grupa pred početkom izgradnje nove tvornice u blizini Pitomače, a investirat će 4 milijuna  eura, što će tvrtku podići na još veću razinu. Naravno, time će tvrtka dobiti i veći iskorak na inozemnom tržištu, gdje uspješno kroči već godinama:

– Mi više izvozimo nego što prodamo proizvoda u našoj zemlji. No, zadovoljni smo rezultatima rada, jer smo obiteljska tvrtka u drugoj generaciji upravljanja, ponosno ističe Denis i napominje kako grupa ima riješen izvoz u veliki broj zemalja. Jako mu je draga inicijativa o povezivanju hrvatskih poslovnih ljudi, koju kroz Registar poslovnih subjekata izvan Republike Hrvatske pokreće Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske:

– Svaka inicijativa ovakve vrste je jako dobro došla.  Svaki pokušaj za spajanjem, za povezivanjem je sjajna stvar za nas poduzetnike koji izvozimo. S obzirom da sam već duže vrijeme prisutan na svjetskom tržištu vidim  da je domoljubni segment  vrlo bitan i s obzirom da smo vezani s jednom talijanskom tvrtkom, mogu reći vidjevši i na njihovu primjeru, da zapadne zemlje njeguju princip “svoj-svoje”. Talijani pomažu Talijane, Nijemci, Nijemce… I mi trebamo njegovati princip “Hrvati Hrvatima” i zato s inicijativama koje dolaze iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske kao što je ovaj Registar poslovnih subjekata izvan RH, možemo se povezati te zajednički probati nastupiti i izvoziti svoje proizvode, koji itekako imaju mjesta na inozemnom suncu, kaže Denis.

Denis Nemčević je primjer mladoga čovjeka, koji svoj kruh zarađuje u svojoj zemlji, a proizvode nudi i na zahtjevnom svjetskom tržištu. No, živi, radi i plaća porez  u Hrvatskoj. Kaže da se u Hrvatskoj može živjeti od svojega rada, a da mu njegovi djelatnici vjeruju i da polako osvaja jesu stalna zapošljavanja novih ljudi, čak i onih koji zbog njegovoga odnosa i uvjeta rada napuštaju Zagreb i dolaze u unutrašnjost, poput vrijednog menadžera Danijela Ivandije.

– Događa se da nas koči birokracija, zakonodavstvo, ali mislim da, kada bi se to malo posložilo, bilo bi puno lakše i nema razloga da se stvari ne poprave, jer u Hrvatskoj ima dobrih ljudi, kvalitetnih ideja i zdravih firmi te svi zajedno zaslužujemo još jednu priliku za jednim jačim “poslovnim vjetrom u leđa” kako bi svima bilo bolje. Trebamo pokušati okrenuti taj negativni trend iseljavanja iz Hrvatske, a koji u konačnici nikom ne donosi dobro, kaže Denis te napominje kako će Spider grupa nastaviti njegovati svoja dva brenda čajeva: “GARDENOLO” i  “NATURAVITA”,  koju su akvizirali od Atlantic grupe, a radi se o nekadašnjim Cedevita čajevima. Radi se o brendu koji posluje na pet tržišta, a glavna su Hrvatska i Bosna i Hercegovina. “Natura Vita” zaslužuje i razvitak novih prodajnih kanala i tržišta, a ljudi poput Nemčevića da svojim radom razvijaju svoj posao i otvaraju nova radna mjesta za nove osmjehe na licima hrvatskih ljudi.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari