Pratite nas

Komentar

Hebrang: Mesića treba pomesti sa scene!

Objavljeno

na

“Odluka Ustavnog suda je pokazala da ekstremni ljevičari poput Stjepana Mesića ne priznaju vlast Republike Hrvatske, oni još žive u Jugoslaviji i ne mogu shvatiti da je njihovo vrijeme prošlo. Jedini adut koji je ostao Mesiću je opet antifažizam. Da bi postojao antifažizam trebaju postojati fašisti pa ih izmišlja”, poručio je Andrija Hebrang, bivši ministar zdravstva i socijalne skrbi i bivši potpredsjednik Vlade te istaknuti član HDZ-a u razgovoru za Direktno.hr osvrćući se na Mesićevu poruku Ustavnom sudu kada je rekao kako je sve prisutnija fažizaciju društvu kada su mu ukinuli Ured bivšeg predsjednika.

Mesić je poručio kako oduzimanjem prava na korištenje Ureda bivšeg predsjednika u znatnoj mjeri otežana aktivnost na javnoj sceni, i dalje ostaje na raspolaganju svima u Hrvatskoj koji se “bore za istinsku demokratizaciju, a protiv sve prisutnije fašizacije”.

Podsjetimo, Savez antifašističkih boraca je još istoga dana kada je MOST najavio ukidanje Ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića ponudila svoje prostorije.

Hebrang u tom činu SABA-e vidi kompliciran proces u kojem ta zakržljala jugoslavenska ljevica pokušava Hrvatsku baciti na koljena.

“Oživaljavajući fažizam, antifašisti nas na taj način pokušavaju blatiti pred svijetom te otežati naš put u europskim i atlantskim integracijama. Mesić je odavno trebao biti pometen s hrvatske scene. Moram podsjetiti kako je Stjepan Mesić s Josipom Manolićem 1994. godine napravio najveći hrvatski zločin. Dok smo mi planirali završne oslobodilačke akcije protiv srpskog agresora oni su htjeli izvršiti parlamentarni udar i srušiti vrhovnog zapovjednika i predsjednika dr. Franju Tuđmana te HDZ koji je bio legitimno izabran na izborima. Za takav se postupak u normalnim vremenima I državama sprovedu određene sanckije koji usred rata pokušavaju srušiti vlast”, zaključio je Andriaj Hebrang.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Igor Peternel: Drugovi su totalno u šoku

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Privatni album. Igor Peternel/facebook

Ma što otvorili naići ćete na tekstove ljevičarskih žalopojki o tome kako je u drustvu prisutna katastrofa, desničarska revolucija – „Sedlar je u kazališnom vijeću, Hasanbegović u nadzoru HNK, Bruna Esih u Lisinskom, Željka Markić priprema referendume…. Grozno, strašno, užasno..“

Drugovi su godinama navikli da imaju apsolutni monopol na sve intelektualne i kulturne sfere društva i totalno su u šoku što je stiglo vrijeme pluralizma u kojem oni gube neke poluge moći koje drže po običajnom pravu.

Gube ih zato što više nisu inteligencijski nadmoćni. A običajno pravo je najjača droga. Totalno su u šoku što se tradicionalno ljevičarsko oružje poput referenduma uperilo upravo protiv njih samih i što se počelo raspravljati o raspodjeli novca, temi koja je godinama bila tabu.

Jednostavno se ne mogu pomiriti s činjenicom da je njima alternativna scena intelektualno ojačala, da su krkani nešto naučili, da su crveni intelektualni doajeni definitivno pobijeđeni biologijom, nasljednike nisu odgojili, a ljevicu ostavili na milost i nemilost kapacitetima nivoa Bernardića, Markovine i Saše Lekovića.

Na njihovom mjestu i ja bih cvilio. Jer budućnost ne izgleda nimalo obećavajuće.

PETERNEL: Crvena scena se u svim aspektima jezivo ofucala!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Zdravko Marić: PDV ćemo smanjiti prije uvođenja poreza na nekretnine

Objavljeno

na

Objavio

Ministar financija Zdravko Marić uoči sjednice Vlade novinarima je izjavio da ove godine neće biti promjene poreza na dodanu vrijednost (PDV) nego će se to razdoblje iskoristiti za finu i temeljitu analizu i promišljanje.

Na pitanje novinara hoće li biti smanjenja PDV-a nakon što je jučer premijer u Saboru kratko odgovorio na pitanje o potencijalnom smanjenju PDV-a s “da”, ministar financija je u četvrtak odgovorio da ne bi trebao više ništa reći nakon premijera, osim da. Radimo na svemu, krenuli smo već u prvoj godini mandata s poreznim rasterećenjem, što se pokazalo opravdanim i dobrim, s fokusom na izravno oporezivanje dohotka i dobiti, i sigurno da na tim segmentima treba i dalje tražiti mogućnosti i rasterećenja. S obzirom na važnost stope PDV-a, o tom obliku također vodimo brigu i intenzivno razgovaramo, istaknuo je Marić.

Naveo je da je za ovu godinu porezna politika definirana i da neće biti promjene PDV-a, nego će se godina iskoristiti za finu i temeljitu analizu i promišljanje.

Na pitanje hoće li se prije dogoditi smanjenje PDV-a ili porez na nekretnine, odgovorio je da će PDV prije smanjiti, a na upit hoće li to biti za 1 ili koliko posto, rekao je “polako, polako, bit će..”

Zdravko Marić: Hrvatska je zaslužila povećanje kreditnog rejtinga

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari