Connect with us

Komentar

Hebrang: Mesića treba pomesti sa scene!

Objavljeno

on

“Odluka Ustavnog suda je pokazala da ekstremni ljevičari poput Stjepana Mesića ne priznaju vlast Republike Hrvatske, oni još žive u Jugoslaviji i ne mogu shvatiti da je njihovo vrijeme prošlo. Jedini adut koji je ostao Mesiću je opet antifažizam. Da bi postojao antifažizam trebaju postojati fašisti pa ih izmišlja”, poručio je Andrija Hebrang, bivši ministar zdravstva i socijalne skrbi i bivši potpredsjednik Vlade te istaknuti član HDZ-a u razgovoru za Direktno.hr osvrćući se na Mesićevu poruku Ustavnom sudu kada je rekao kako je sve prisutnija fažizaciju društvu kada su mu ukinuli Ured bivšeg predsjednika.

Mesić je poručio kako oduzimanjem prava na korištenje Ureda bivšeg predsjednika u znatnoj mjeri otežana aktivnost na javnoj sceni, i dalje ostaje na raspolaganju svima u Hrvatskoj koji se “bore za istinsku demokratizaciju, a protiv sve prisutnije fašizacije”.

Podsjetimo, Savez antifašističkih boraca je još istoga dana kada je MOST najavio ukidanje Ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića ponudila svoje prostorije.

Hebrang u tom činu SABA-e vidi kompliciran proces u kojem ta zakržljala jugoslavenska ljevica pokušava Hrvatsku baciti na koljena.

“Oživaljavajući fažizam, antifašisti nas na taj način pokušavaju blatiti pred svijetom te otežati naš put u europskim i atlantskim integracijama. Mesić je odavno trebao biti pometen s hrvatske scene. Moram podsjetiti kako je Stjepan Mesić s Josipom Manolićem 1994. godine napravio najveći hrvatski zločin. Dok smo mi planirali završne oslobodilačke akcije protiv srpskog agresora oni su htjeli izvršiti parlamentarni udar i srušiti vrhovnog zapovjednika i predsjednika dr. Franju Tuđmana te HDZ koji je bio legitimno izabran na izborima. Za takav se postupak u normalnim vremenima I državama sprovedu određene sanckije koji usred rata pokušavaju srušiti vlast”, zaključio je Andriaj Hebrang.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR